Nutriční hodnoty (Selský bramborový salát s "vůní" Loštic)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 104 kJ / 1 459 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 66,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,90 g |
| Tuky | 26,50 g |
| – nasycené | 4,50 g |
| – nenasycené | 20,85 g |
| –– mononenasycené | 17,54 g |
| –– polynenasycené | 3,31 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 27,09 g |
| Cholesterol | 7 mg |
| Sodík | 4,55 g |
| Sůl | 11,03 g |
| Sacharidy | 201,00 g |
| – cukry | 36,50 g |
| ––– laktóza | 2,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg salátových brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| svazek svazek pažitky nebo cibulové natě ( nebo obé ) | Pažitka čerstvá | |
| 1-2 1-2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 225 g |
| 5 5 nakládaných okurek | Okurka polní zavařená | |
| 200 g 200 g olomouckých syrečků | Tvarůžky | 200 g |
| 5 lžic 5 lžic červeného vinného octa | Ocet vinný červený | 75 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky moučkového cukru | Cukr bílý | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička zeleninového vývaru ( gelové konzistence ) | Vývar zeleninový | |
| 1 lžička 1 lžička dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 6 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| sůl dle potřeby | Sůl mořská | |
| hrubě mletý pepř ( přiměřeně ) | Pepř černý mletý | |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |