Nutriční hodnoty (Široké nudle s vepřovým masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 491 kJ / 1 790 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 146,86 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 105,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,86 g | 
| Tuky | 22,50 g | 
| – nasycené | 5,29 g | 
| – nenasycené | 10,29 g | 
| –– mononenasycené | 7,61 g | 
| –– polynenasycené | 2,69 g | 
| ––– omega 3 | 0,15 g | 
| Vláknina | 35,25 g | 
| Cholesterol | 200 mg | 
| Sodík | 435 mg | 
| Sůl | 0,53 g | 
| Sacharidy | 237,10 g | 
| – cukry | 51,70 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 250 g 250 g širokých nudlí | Nudle pšeničné | 250 g | 
| 3 3 kávové lžičky soli | Sůl mořská | |
| 1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml | 
| olivový olej | Olej olivový | |
| 1/2 kg 1/2 kg vepřového masa (krkovička nebo kýta) | Vepřová kýta | 500 g | 
| slunečnicový olej | Olej slunečnicový | |
| 2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g | 
| voda nebo vývar | Voda | |
| 500 g 500 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 500 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| asi 1/2 paličky asi 1/2 paličky českého česneku (záleží na síle) | Česnek čerstvý | 40 g | 
| strouhaný sýr (dle chuti a možností Parmezán, Gouda nebo Eidam) | Sýr kravský tvrdý 30% |