Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domaci smetanova ricotta

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 2. 2013 16:54

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie1 961 kJ / 469 kcal
Bílkoviny19,30 g
Tuky29,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 106 mg
Sodík 286 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy31,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

inspirace: ruzne ceske i zahranicni webove stranky

metoda bez teplomeru: www.madlinakuchyne.blog.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ajssssa

9. 6. 2021 14:09

Opravdu vynikající. Dělám často jen tak na chleba, ale dnes jsem udělala víc a přidala k těstovinám. Bylo to výborné :yes:

tejaja tejaja

20. 3. 2016 13:10

Ela: :-) To nie je des a hrôza. ľudský mozog dokáže prečítať bez problémov aj text, v ktorom nahradíte písmená číslicami. Nie je to problém. A autorka skutočne píše recepty dobré, tak nehaňte. ;-)

srettka

20. 3. 2016 11:25

Ela: tohle není o "umí-neumí", ale proto že autorka není zdejší a přispívá z hodně veliké dálky;-)tak trochu shovívavosti;-)

Ela

19. 3. 2016 17:54

Je to děs a hrůza číst něco bez háčků a čárek Proč to někdo umí a někdo ne?!?! Tak to raději nečtu!:-//

lacole

19. 6. 2015 22:55

casino:
ach můj bože!! (podívejte do pravidel)syrovátka!!!, a ještě někoho opravuje

casino

18. 11. 2013 11:43

casino:
...ach bože, sirovátka!!!:-((

casino

18. 11. 2013 11:40

Jak už tady níže píší Jitkas: a aisha: tak toto nemá s ricottou nic společného, snad akorát ten název :-((
Nemusí být každý zbožíznalec:-D ale jakési základní vědomosti (Google) by měly patřit k výbavě každého kuchtíka... ale nazývat cosi mezi tvarohem a mascarpone (byť by to mělo skoro 40% tuku) je zcestné
(ricotta má kolem 10% tuku, dělá se ze sirovátky. Zkusil jsem to 1x a vřele to nedoporučuji - výsledek neodpovídá vynaloženému úsilí:no:

Výrobu mascarpone jsem na TOP nenašel, takže si dovolím :-D
http://www.labuznik.cz/recept/vyroba-mascarpone-2/

aldinka

18. 11. 2013 09:06

Dobry den,
asi jsme někde udělala chybu. protože nemám teploměr, tak jsem to asi zahřála víc. Je možné, že díky tomu je riccota kyselá? nebo se stala chyba jinde? diky

aisha

26. 2. 2013 20:17

jarka skrobakova: Moc dekuji za vyzkouseni a pridani fotek..jsem rada, ze se dilo podarilo..:-K:yes:. Ricotta vypada moc hezky, pekne kulatoucka..:-):-p

jarka skrobakova

26. 2. 2013 17:31

Martinko, tak jsem včera udělala Tvoji rikotu a musím říct, že je moc dobrá, ale je jí málo:-D. :-! Měla jsem mlého z farmy a kunínskou šlehačku 40%. Nechtělo se mi to nějak oddělovat od té syrovátky tak jsem přidala kyselinu citronovou ještě jednu špetku a pak už to bylo ok. Posílám foto jestli nevadí:-? Dala bych bodík, ale ten jsem Ti už dala minule, tak dne jen velký dík za fajn receptík. :yes::yes::-K

aisha

23. 2. 2013 23:17

Majka8: Jsem rada, ze u vas recept zdomacnel a ze vam chutna. Take pouzivam syrovatku do testa na chleb, je vynikajici. Clovek se hned jinak citi, kdyz si domaci chleb namaze domacim syrem..takovy pocit osobni hrdosti..:-D

Majka8

23. 2. 2013 21:19

aisha:Ricottu podle Vašeho receprtu dělám každý týden,je vynikající:yes:,používám na několik způsobů,buď ji zbaštíme jen tak na chleba,nebo ji ochutím ředkvičkou,šnytlikem,nebo přidám šunku,taky jsem použila místo mascarpone a nikdo to nepoznal.Ovšem,každou sobotu ze zbylé syrovátky peču vynikající chleba,takže je vše zužitkováno,dnes dopoledne upečený chleba je snědený a ricitta taktéž:-//

aisha

23. 2. 2013 20:17

alena: Ja vim, ale kde vzit 4 litry syrovatky a nekrast? :-D Proto jsem do nazvu napsala smetanova, aby to nebylo zavadejici..;-)

alena

23. 2. 2013 18:44

čím víc se mléko ohřeje, tak pak je výsledný tvaroh kyselejší.
jinak je nutno dodat, že pravá, italská riccota se vyrábí ze syrovátky, prostě je to syrovátkový tvaroh.

aisha

20. 2. 2013 21:55

rebeka: Mam uprimnou radost, ze jsi vyzkousela..:-K:-K..mocinky dekuji..i za paradni fotky..:-K:-K Ohledne hrudek, nemyslela jsem uplne ty, co ma cottage, asi jsem to blbe popsala..:-8..predstavovala jsem si to takove lehci, nadychanejsi. Ale to je jedno, hlavne, ze chutna..;-);-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: riccota ricotta ricotta recepty domácí riccota domácí riccota ze syrovátky recepty riccota domaci vyroba ricotty riccota recepty ricotta výroba jak vyrobit sýr ricotta ricotta recept recept riccota sýr riccota kde koupit rikota ricotta ze syrovátky kde koupit sýr ricotta výroba ricotty ze syrovátky domácí výroba sýrů ricotta ricota jak se dělá ricotta

Suroviny: mléko plnotučné, smetana, sůl, šťáva citronová, kyselina citronová,

TopRecepty.cz

Domaci smetanova ricotta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6VpL