Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 961 kJ / 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,30 g |
Tuky | 29,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 286 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 31,50 g |
Postup přípravy
Po dvou minutách vypneme plamen a necháme celou směs v klidu vychladnout.
Pote ji nalijeme do cedníku, který jsme vystlali plátnem a necháme vykapat. Krok 3: V plátnu zůstane cca 150 g smetanové riccoty, chuťově se blížící k mascarpone. Syrovatku můžeme dále použít např. do těst. Krok 4: Jelikož nemám teploměr, zkoušela jsem dle rad na internetu vyrobit ricottu bez něho a podařilo se. Ovšem není až tak hrudkovitá, jak bych si představovala. Také jsem použila kupované 3% mléko. Příště zkusím tučnější. Krok 5: Metoda bez teploměru: Krok 6: Mléčnou směs bedlivě sledujeme. Pokud se nám na povrchu začne táhnout škraloup a po obvodu se tvoří jemné bublinky, je správný čas na citronovou stavu.
Zveřejněno 9. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domaci smetanova ricotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6VpL
Moje poznámka
Domaci smetanova ricotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6VpL
Nejnovější recepty
Hráškové řízečky
Přidáno před 12 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 14 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno 10. 7. 2025 15:39:58
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno 10. 7. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slepičí polévka se zázvorem a hříbky
bhsvls před 3 hodinami
Cikánské řízky
Liberko před 8 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Injathefox před 10 hodinami
Cuketovo sýrové kuličky
iveta.kroul před 11 hodinami
Pikantní vepřová kýta
rastislav007 před 11 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
juannita před 12 hodinami
Těstovinový salát s lilkem
TondaJ před 12 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
Malinka89 před 14 hodinami
Pečená krkovice s lilkem a smetanou
Kovisova před 15 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Malinka89 před 15 hodinami
Tématické fráze:
riccota,
ricotta,
ricotta recepty,
domácí riccota,
domácí riccota ze syrovátky,
recepty riccota,
domaci vyroba ricotty,
riccota recepty,
ricotta výroba,
jak vyrobit sýr ricotta,
ricotta recept,
recept riccota,
sýr riccota kde koupit,
rikota,
ricotta ze syrovátky,
kde koupit sýr ricotta,
výroba ricotty ze syrovátky,
domácí výroba sýrů ricotta,
ricota,
jak se dělá ricotta
Suroviny:
mléko plnotučné,
smetana,
sůl,
šťáva citronová,
kyselina citronová,
Komentáře (61)
ach můj bože!! (podívejte do pravidel)syrovátka!!!, a ještě někoho opravuje
...ach bože, sirovátka!!!
Nemusí být každý zbožíznalec
(ricotta má kolem 10% tuku, dělá se ze sirovátky. Zkusil jsem to 1x a vřele to nedoporučuji - výsledek neodpovídá vynaloženému úsilí
Výrobu mascarpone jsem na TOP nenašel, takže si dovolím
http://www.labuznik.cz/recept/vyroba-mascarpone-2/
asi jsme někde udělala chybu. protože nemám teploměr, tak jsem to asi zahřála víc. Je možné, že díky tomu je riccota kyselá? nebo se stala chyba jinde? diky