Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s pestem (Soupe au Pistou) podle Julie Child)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 922 kJ /
1 176 kcal
Bílkoviny32,36 g
– z toho živočišné bílkoviny18,82 g
– z toho rostlinné bílkoviny13,54 g
Tuky87,00 g
– nasycené28,28 g
– nenasycené50,75 g
–– mononenasycené44,23 g
–– polynenasycené6,52 g
––– omega 30,29 g
Vláknina22,99 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 855 mg
Sůl2,08 g
Sacharidy57,35 g
– cukry20,08 g
––– laktóza1,96 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 PL 1 PL olivový olej Olej olivový 11 ml
1 PL 1 PL másla Máslo kravské 10 g
1 1 větší porek (bílá část) Pórek čerstvý
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 2 velké brambory Brambor zimní 100 g
2 2 mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1,5 šálku 1,5 šálku bílých fazolí ve slaném nálevu Fazole v konzervě
1 šálek 1 šálek čerstvých zelených fazolek Fazolky čerstvé
1 1 cuketa Cuketa čerstvá 100 g
1/2 1/2 červené kapie Paprika červená čerstvá
1/2 šálku 1/2 šálku hrášku (mražený propláchneme) Hrášek zelený 125 g
3 hrsti 3 hrsti malých těstovin (použila jsem malé mašličky) Těstoviny pšeničné
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
špetka špetka šafránu (nebo 1/2 KL kari) Šafrán sušený
petrželka na ozdobu Petržel nať čerstvá
2 PL 2 PL rajčatové pasty (protlaku, já použila domácí rajčatové pyré) Protlak rajčatový
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
15 15 větších lístků bazalky pravé Bazalka čerstvá
lístky lístky z 1 stonku oregána Oregano sušené
1/4 šálku 1/4 šálku strouhaného Parmezánu Parmezán 62.5 g
3-4 PL 3-4 PL olivový olej Olej olivový 38.5 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.