Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s pestem (Soupe au Pistou) podle Julie Child)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 922 kJ / 1 176 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,54 g |
| Tuky | 87,00 g |
| – nasycené | 28,28 g |
| – nenasycené | 50,75 g |
| –– mononenasycené | 44,23 g |
| –– polynenasycené | 6,52 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 22,99 g |
| Cholesterol | 63 mg |
| Sodík | 855 mg |
| Sůl | 2,08 g |
| Sacharidy | 57,35 g |
| – cukry | 20,08 g |
| ––– laktóza | 1,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 PL 1 PL olivový olej | Olej olivový | 11 ml |
| 1 PL 1 PL másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 větší porek (bílá část) | Pórek čerstvý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 velké brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1,5 šálku 1,5 šálku bílých fazolí ve slaném nálevu | Fazole v konzervě | |
| 1 šálek 1 šálek čerstvých zelených fazolek | Fazolky čerstvé | |
| 1 1 cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 1/2 1/2 červené kapie | Paprika červená čerstvá | |
| 1/2 šálku 1/2 šálku hrášku (mražený propláchneme) | Hrášek zelený | 125 g |
| 3 hrsti 3 hrsti malých těstovin (použila jsem malé mašličky) | Těstoviny pšeničné | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| špetka špetka šafránu (nebo 1/2 KL kari) | Šafrán sušený | |
| petrželka na ozdobu | Petržel nať čerstvá | |
| 2 PL 2 PL rajčatové pasty (protlaku, já použila domácí rajčatové pyré) | Protlak rajčatový | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 15 15 větších lístků bazalky pravé | Bazalka čerstvá | |
| lístky lístky z 1 stonku oregána | Oregano sušené | |
| 1/4 šálku 1/4 šálku strouhaného Parmezánu | Parmezán | 62.5 g |
| 3-4 PL 3-4 PL olivový olej | Olej olivový | 38.5 ml |