Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s pestem (Soupe au Pistou) podle Julie Child)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 922 kJ / 1 176 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,82 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,54 g |
Tuky | 87,00 g |
– nasycené | 28,28 g |
– nenasycené | 50,75 g |
–– mononenasycené | 44,23 g |
–– polynenasycené | 6,52 g |
––– omega 3 | 0,29 g |
Vláknina | 22,99 g |
Cholesterol | 63 mg |
Sodík | 855 mg |
Sůl | 2,08 g |
Sacharidy | 57,35 g |
– cukry | 20,08 g |
––– laktóza | 1,96 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 PL 1 PL olivový olej | Olej olivový | 11 ml |
1 PL 1 PL másla | Máslo kravské | 10 g |
1 1 větší porek (bílá část) | Pórek čerstvý | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 velké brambory | Brambor zimní | 100 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1,5 šálku 1,5 šálku bílých fazolí ve slaném nálevu | Fazole v konzervě | |
1 šálek 1 šálek čerstvých zelených fazolek | Fazolky čerstvé | |
1 1 cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
1/2 1/2 červené kapie | Paprika červená čerstvá | |
1/2 šálku 1/2 šálku hrášku (mražený propláchneme) | Hrášek zelený | 125 g |
3 hrsti 3 hrsti malých těstovin (použila jsem malé mašličky) | Těstoviny pšeničné | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
špetka špetka šafránu (nebo 1/2 KL kari) | Šafrán sušený | |
petrželka na ozdobu | Petržel nať čerstvá | |
2 PL 2 PL rajčatové pasty (protlaku, já použila domácí rajčatové pyré) | Protlak rajčatový | |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
15 15 větších lístků bazalky pravé | Bazalka čerstvá | |
lístky lístky z 1 stonku oregána | Oregano sušené | |
1/4 šálku 1/4 šálku strouhaného Parmezánu | Parmezán | 62.5 g |
3-4 PL 3-4 PL olivový olej | Olej olivový | 38.5 ml |