Nutriční hodnoty (Kašmírská rýže)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 111 kJ / 1 461 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,31 g |
| Tuky | 26,99 g |
| – nasycené | 3,32 g |
| – nenasycené | 22,59 g |
| –– mononenasycené | 12,03 g |
| –– polynenasycené | 10,56 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 25,03 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 39 mg |
| Sůl | 0,08 g |
| Sacharidy | 263,98 g |
| – cukry | 56,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek rýže (nejlépe basmati) | Rýže bílá | 250 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
| 50 g 50 g spařených a oloupaných mandlí | Mandle neloupané | 50 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kardamonu | Kardamom prášek | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého římského kmínu | Římský kmín mletý | 3.5 g |
| 3 3 hřebíčky | Hřebíček | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvý koriandr | Koriandr listy čerstvé |