Nutriční hodnoty (Ovocný lejanec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 25
| Energie | 26 099 kJ / 6 238 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 209,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 157,77 g |
| Tuky | 46,43 g |
| – nasycené | 16,94 g |
| – nenasycené | 19,27 g |
| –– mononenasycené | 11,21 g |
| –– polynenasycené | 8,06 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 57,64 g |
| Cholesterol | 578 mg |
| Sodík | 637 mg |
| Sůl | 1,42 g |
| Sacharidy | 1 218,32 g |
| – cukry | 147,86 g |
| ––– laktóza | 49,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 1500 g |
| 2 2 vajíčka (jedno do těsta, druhé na potírání krajů lejance) | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 Hera | Margarín | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| 4 4 banány (lze i jiné ovoce) | Banán čerstvý | 360 g |
| 1 l 1 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
| 1 kostka 1 kostka kvasnic | Droždí pekařské lisované | 23 g |
| sůl | Sůl mořská |