Nutriční hodnoty (Žemlovka z toustového chleba s hruškovými povidly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 065 kJ / 2 406 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,40 g |
| Tuky | 173,98 g |
| – nasycené | 102,66 g |
| – nenasycené | 61,22 g |
| –– mononenasycené | 52,80 g |
| –– polynenasycené | 8,42 g |
| ––– omega 3 | 1,01 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 1,25 g |
| Sodík | 1,92 g |
| Sůl | 4,73 g |
| Sacharidy | 143,60 g |
| – cukry | 27,50 g |
| ––– laktóza | 21,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 12 12 krajíčků bílého toustového chleba | Toast pšeničný bílý | 240 g |
| cca 10 dkg 10 dkg změklého másla (část na vymazání zapékací misky) | Máslo kravské | 100 g |
| hrušková povidla | Povidla | |
| 200 ml 200 ml tekuté smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| cca 300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| pokrájené vlašské ořechy | Vlašské ořechy | |
| cukr moučka | Cukr bílý | |
| cukr krupice | Cukr bílý | |
| vanilkový lusk nebo vanilla bourbon | Vanilkové lusky |