Nutriční hodnoty (Skořicový pivní závin s hlávkovým zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 142 kJ / 1 468 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,50 g |
| Tuky | 4,93 g |
| – nasycené | 1,11 g |
| – nenasycené | 2,71 g |
| –– mononenasycené | 0,82 g |
| –– polynenasycené | 1,89 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 15,30 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 305 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 315,50 g |
| – cukry | 136,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 100 ml 100 ml piva (zde Budvar 10°) | Pivo světlé 10ᵒ | 100 ml |
| 1/2 1/2 Hery či jiný podobný tuk | Margarín | |
| 3 hrsti 3 hrsti jemně nakrájeného hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 1 hrst 1 hrst spařených hrozinek | Rozinky | 50 g |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce cukru | Cukr bílý | 87.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce skořice | Skořice ceylonská | 15 g |
| citronová šťáva podle chuti | Šťáva z citrónu | |
| vajíčko na potření | Vejce slepičí | |
| 3 lžíce 3 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 45 g |