Nutriční hodnoty (Králík s nádivkou a brambory se špenátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 671 kJ / 4 702 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 147,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 90,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 57,00 g |
| Tuky | 264,44 g |
| – nasycené | 129,17 g |
| – nenasycené | 117,40 g |
| –– mononenasycené | 99,24 g |
| –– polynenasycené | 18,16 g |
| ––– omega 3 | 1,15 g |
| Vláknina | 55,50 g |
| Cholesterol | 1,79 g |
| Sodík | 6,78 g |
| Sůl | 16,57 g |
| Sacharidy | 350,02 g |
| – cukry | 41,10 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 králík | Králík | |
| 150 g 150 g špeku | Špek | 150 g |
| 300 g 300 g cibule | Cibule čerstvá | 300 g |
| 50 g 50 g česneku | Česnek čerstvý | 50 g |
| 5 5 polévkové lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | |
| 400 ml 400 ml červeného vína | Víno červené suché | 400 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 6 6 rohlíků | Rohlík pšeničný bílý | 258 g |
| 200 g 200 g vařeného uzeného masa | Vepřová plec uzená | 200 g |
| 200 ml 200 ml masového vývaru z uzeného masa | Vývar masový | 200 ml |
| 5 5 vajec + 2 vařená vejce | Vejce slepičí | 350 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| česneková pasta | Česnek čerstvý | |
| 3 3 mladé cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| svazek svazek bylinek (libeček, petrželka) | Petržel nať čerstvá | |
| hrst hrst špenátu | Špenát čerstvý | |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 600 g 600 g raných brambor | Brambor raný | 600 g |
| 200 g 200 g čerstvého špenátu | Špenát čerstvý | 200 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| česnek dle libosti | Česnek čerstvý |