

Mokrý hafan
Suroviny 1ks
- 1 L mléka
- 2 ks pudink jahodový
- 2 ks kompot jahodový
- 5 lžic cukr kostkový
- 1 balení piškot
- 1 balení barevného máčku
- 1 šlehačka ve spreji
Postup přípravy receptu
Vezmu dortovou formu. Vyskládám ji piškotama, které jsem namočila v kompotové štávě. Skládáme tři vrstvy na sebe.
Až mám hotovo naskládám navrch piškot, kompotové jahody, které jsem nechala odkapat!
Mezi tím si připravím pudink, který osladím podle chuti. Až je pudink hotový, naleju ho na ovoce a piškoty až do vrchu. Poté uhladím do rovna. Úplně na konec posypu barevným mákem a dám do chladna na 12 hodin.
Až je mokrý hafan hotový, nakrájíme na talířky a ozdobíme šlehačkou! Velmi chutné!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mokrý hafan
-
-
Opravdu 5 lžic kostkového cukru?
-
Simona Kucerova:to si pište že je!Ještě to můžete na konec posypat kokosem je to delikates
-
Zuzkade díky za vysvětlení,nikdy jsem to neslyšela
,ale může to být rychlé a dobré
+1
-
Já si myslím, že v každé rodině se tomu říká jinak
-
Srettka:jo voní to pojahůdkách
a mokrý proto,protože je to v ledničce dvanáct hodin a podává se to za studena
-
Simona:Mokrý hafan se to jmenuje už od války!Moje babička Nám to dělávala pořád
-
proč se to tak jmenuje?
-
mokrý hafan
tak to mě hned napadlo, jak nevábně voní
ale tohle voní po jahůdkách...hmm