Nutriční hodnoty (Batátové jahodové řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 940 kJ / 3 810 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 44,32 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 66,01 g |
Tuky | 159,20 g |
– nasycené | 88,50 g |
– nenasycené | 54,32 g |
–– mononenasycené | 44,81 g |
–– polynenasycené | 9,52 g |
––– omega 3 | 1,68 g |
Vláknina | 61,06 g |
Cholesterol | 1,44 g |
Sodík | 682 mg |
Sůl | 1,56 g |
Sacharidy | 454,10 g |
– cukry | 131,75 g |
––– laktóza | 12,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g nastrouhaných batátů – 2 střední velikosti | Batáty neloupané | 350 g |
350 g 350 g špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 350 g |
1 1 limetka | Limetka čerstvá | 80 g |
1 1 pomeranč – šťáva z nich | Pomeranč čerstvý | |
hrst hrst neslaných arašídů (lze vynechat) | Arašídy solené | |
1/2 1/2 prášku do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
400 g 400 g smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 400 ml |
100 g 100 g moučkového cukru (nebo 25 g diasladidla) | Cukr bílý | 100 g |
1 PL 1 PL skořice | Skořice ceylonská | 15 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
jahody i jiné ovoce | Jahody čerstvé |