Nutriční hodnoty (Batátové jahodové řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 940 kJ / 3 810 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,32 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 66,01 g |
| Tuky | 159,20 g |
| – nasycené | 88,50 g |
| – nenasycené | 54,32 g |
| –– mononenasycené | 44,81 g |
| –– polynenasycené | 9,52 g |
| ––– omega 3 | 1,68 g |
| Vláknina | 61,06 g |
| Cholesterol | 1,44 g |
| Sodík | 682 mg |
| Sůl | 1,56 g |
| Sacharidy | 454,10 g |
| – cukry | 131,75 g |
| ––– laktóza | 12,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g nastrouhaných batátů – 2 střední velikosti | Batáty neloupané | 350 g |
| 350 g 350 g špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 350 g |
| 1 1 limetka | Limetka čerstvá | 80 g |
| 1 1 pomeranč – šťáva z nich | Pomeranč čerstvý | |
| hrst hrst neslaných arašídů (lze vynechat) | Arašídy solené | |
| 1/2 1/2 prášku do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 400 g 400 g smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 400 ml |
| 100 g 100 g moučkového cukru (nebo 25 g diasladidla) | Cukr bílý | 100 g |
| 1 PL 1 PL skořice | Skořice ceylonská | 15 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| jahody i jiné ovoce | Jahody čerstvé |