Nutriční hodnoty (Perník z žitné mouky bez kakaa)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 559 kJ / 5 392 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,69 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,76 g |
| Tuky | 281,95 g |
| – nasycené | 25,16 g |
| – nenasycené | 238,92 g |
| –– mononenasycené | 166,12 g |
| –– polynenasycené | 72,80 g |
| ––– omega 3 | 21,06 g |
| Vláknina | 28,10 g |
| Cholesterol | 558 mg |
| Sodík | 3,70 g |
| Sůl | 0,69 g |
| Sacharidy | 605,05 g |
| – cukry | 245,57 g |
| ––– laktóza | 18,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek žitná mouka | Mouka žitná hladká | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku třtinového cukru | Cukr třtinový | 125 g |
| 3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |
| 2 lžíce 2 lžíce marmélady( já dávám domácí meruňkovou) | ||
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 hrnek 1 hrnek oleje či rozpuštěného másla | Máslo kravské | 250 g |
| 400 g 400 g bílý jogurt | Jogurt kravský bílý 1,5% | 400 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 kypřící prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 2 lžíce 2 lžíce koření do perníku | Perníkové koření | 30 g |
| 1 lžička 1 lžička sody | Jedlá soda | 12 g |