Nutriční hodnoty (Perník z žitné mouky bez kakaa)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 559 kJ / 5 392 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 38,69 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 55,76 g |
Tuky | 281,95 g |
– nasycené | 25,16 g |
– nenasycené | 238,92 g |
–– mononenasycené | 166,12 g |
–– polynenasycené | 72,80 g |
––– omega 3 | 21,06 g |
Vláknina | 28,10 g |
Cholesterol | 558 mg |
Sodík | 3,70 g |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 605,05 g |
– cukry | 245,57 g |
––– laktóza | 18,67 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
1 hrnek 1 hrnek žitná mouka | Mouka žitná hladká | 250 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku třtinového cukru | Cukr třtinový | 125 g |
3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |
2 lžíce 2 lžíce marmélady( já dávám domácí meruňkovou) | ||
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 hrnek 1 hrnek oleje či rozpuštěného másla | Olej řepkový | 250 ml |
400 g 400 g bílý jogurt | Jogurt kravský bílý 1,5% | 400 ml |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 1 kypřící prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
2 lžíce 2 lžíce koření do perníku | Perníkové koření | 30 g |
1 lžička 1 lžička sody | Jedlá soda | 12 g |