Zapečené brambory s Hermelínem

mysulka Kuchařka: mysulka

4 porce Bramborová jídla 14 názorů

Suroviny

80 dkg brambor
2 Hermelíny (po 120g)
20 dkg libové anglické slaniny
350 ml smetany
sůl
koření na americké brambory ( nebo podle chuti paprikové koření)
libeček nebo pažitku
Recept si zatím oblíbilo 49 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Syrové oloupané brambory nakrájíme na plátky, naskládáme je do pekáčku, osolíme, posypeme nakrájeným libečkem a kořením.

  2. Poklademe sýrem nakrájeným na plátky a slaninou také na plátky.

  3. Znovu vrstvíme - brambory, slaninu, sýr a poslední vrstva brambory. Na ty dáme ještě několik plátků sýra a zalijeme smetanou.

  4. Pečeme na 190°c asi 30 minut, nejprve přikryté, pak odkryjeme a dopečeme, aby se vytvořila zlatavá kůrka. Podáváme se zeleninovým salátem, ale dalo by se i jako příloha k masu.

Poznámka

Inspirace - leták s receptem z prodejny Koření od Antonína, jen jsem si ho upravila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 281 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené brambory s Hermelínem

  • TytyM TytyM

    Tak na tenhle recept jsem se opravdu moc těšila a dostala se k němu před víkendem. První pokus se vždy snažím uvařit přesně podle receptu, až následující vylepšuji podle vlastní chuti. To jsem dodržela i tentokrát. A výsledek je naprosto famózní, takže za sebe žádné vlastní úpravy dělat ani nebudu. Děkuji za skvělý recept. :yes:

    Odpovědět

  • ivulka ivulka(neregistrovaná)

    Už se na to chystám to bude určíte mňamka :-) <3

    Odpovědět

  • Zdena z JM Zdena z JM

    Výborný receptík.Akorát jsem vynechala smetanu,protože jsem neměla.Ale hermelín je dost tučný a slanina také pustila tuk,takže to bylo krásně šťavnaté a voňavé.Jednotlivé vrstvy brambor jsem posypala "country kořením" a naťovou cibulkou.

    Odpovědět

  • mysulka mysulka(autorka receptu)

    :-8 Eli děkuju:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Samé dobroty jsi zkombinovala, Myšulko... Moc se mi to líbí, děkuji za inspiraci. :-)
    Fotky jsou úžasné, sama vím, že zapékaná jídla není snadné vyfotit, aby nevypadala jako hromada surovin...

    Odpovědět

  • mysulka mysulka(autorka receptu)

    ;-):-)) Daniello i ostatní díky;-):-K

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Mysulko, libi se mi, ze jsi se nechala inspirovat letakem s receptem z namichaneho koreni, ale upravila jsi ho tak, ze si tuhle dobrotu muze udelat kazdy.:yes::yes::yes: +9 a diky....:-K

    Odpovědět

  • djany djany

    mňam :-K

    Odpovědět

  • misza misza

  • mysulka mysulka(autorka receptu)

    ;-) Díky všem :-K

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Hmmmmmm, to vypadá dost jedle, až jsem z toho vedle;-);-);-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Velmi velmi lákavé a krásné fotky:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Nejen voňavý, vypadá, že bych si hned dala:-p:yes:

    Odpovědět

  • jajine jajine

    Určitě hodně voňavý recept:yes::yes::-p

    Odpovědět

Tématické fráze: zapečené brambory zapékané brambory bramboráky zapečené s hermelínem recepty s hermelínem brambory s hermelínem zapečený brambory zapékané brambory s hermelínem zapečený hermelín s bramborem hermelínové brambory zapeceny hermelin zapecena jidla recept na zapečené brambory recepty z brambor zapečené hermelínové brambory jídla s hermelínem zapečené brambory recepty hermelínové zapečené brambory zapečené brambory recept jídlo s hermelínem zapečené americké brambory

Zapomněl/a jsem heslo