Nutriční hodnoty (Milánské hovězí řízky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 549 kJ / 2 043 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 210,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 202,58 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,20 g |
Tuky | 88,54 g |
– nasycené | 26,02 g |
– nenasycené | 58,82 g |
–– mononenasycené | 44,08 g |
–– polynenasycené | 14,74 g |
––– omega 3 | 4,34 g |
Vláknina | 12,63 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 459 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 81,29 g |
– cukry | 51,06 g |
––– laktóza | 0,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800-1000 g 800-1000 g kvalitního hovězího masa | Hovězí kýta | 900 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
4-5 PL 4-5 PL oleje | Olej řepkový | 49.5 ml |
20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
20 g 20 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 20 g |
100 g 100 g žampiónů (čerstvých) | Žampion čerstvý | 100 g |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
1-2 PL 1-2 PL medu | Med nepasterovaný | 54 g |
100 ml 100 ml červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
250 ml 250 ml vývaru | Vývar hovězí | 250 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
těstoviny (spirálky, kolínka, atd.) | Těstoviny pšeničné | |
strouhaný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% | |
čerstvé bylinky (petržel nebo pažitka, koriandr ...) | Petržel nať čerstvá |