Nutriční hodnoty (Milánské hovězí řízky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 549 kJ / 2 043 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 210,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 202,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,20 g |
| Tuky | 88,54 g |
| – nasycené | 26,02 g |
| – nenasycené | 58,82 g |
| –– mononenasycené | 44,08 g |
| –– polynenasycené | 14,74 g |
| ––– omega 3 | 4,34 g |
| Vláknina | 12,63 g |
| Cholesterol | 500 mg |
| Sodík | 459 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 81,29 g |
| – cukry | 51,06 g |
| ––– laktóza | 0,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800-1000 g 800-1000 g kvalitního hovězího masa | Hovězí kýta | 900 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4-5 PL 4-5 PL oleje | Olej řepkový | 49.5 ml |
| 20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 20 g 20 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 20 g |
| 100 g 100 g žampiónů (čerstvých) | Žampion čerstvý | 100 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1-2 PL 1-2 PL medu | Med nepasterovaný | 54 g |
| 100 ml 100 ml červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
| 250 ml 250 ml vývaru | Vývar hovězí | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| těstoviny (spirálky, kolínka, atd.) | Těstoviny pšeničné | |
| strouhaný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| čerstvé bylinky (petržel nebo pažitka, koriandr ...) | Petržel nať čerstvá |