Nutriční hodnoty (Květákovo-fenyklová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 1 734 kJ / 414 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 17,62 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,62 g | 
| Tuky | 3,77 g | 
| – nasycené | 0,97 g | 
| – nenasycené | 2,62 g | 
| –– mononenasycené | 1,66 g | 
| –– polynenasycené | 0,95 g | 
| ––– omega 3 | 0,02 g | 
| Vláknina | 26,65 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 293 mg | 
| Sůl | 0,54 g | 
| Sacharidy | 65,35 g | 
| – cukry | 21,40 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 1 menší květák | Květák čerstvý | |
| 1 bulva 1 bulva fenyklu | Fenykl hlíza | 540 g | 
| 1-2 1-2 mladé karotky | Mrkev čerstvá | |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g | 
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého koriandru | Koriandr list sušený | 2.5 g | 
| špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| špetka špetka bílého mletého pepře | Pepř bílý mletý | |
| sůl podle potřeby | Sůl mořská | |
| 1000 ml 1000 ml vody | Voda | 1000 ml | 
 
	