Nutriční hodnoty (Růžová líčka mladého býčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 086 kJ / 1 216 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 113,32 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,75 g |
| Tuky | 56,70 g |
| – nasycené | 28,70 g |
| – nenasycené | 26,75 g |
| –– mononenasycené | 23,30 g |
| –– polynenasycené | 3,45 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 1,20 g |
| Cholesterol | 296 mg |
| Sodík | 1,04 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 9,13 g |
| – cukry | 9,08 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hovězích líček | Hovězí líčka | 500 g |
| 150 ml 150 ml růžového Portského vína | Víno portské | 150 ml |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| 1 1 lžička kuliček růžového pepře | Pepř růžový | |
| 1 lžička 1 lžička zavařených brusinek ( nemusí být ) | Brusinky zavařené | |
| snítka snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 2 lžíce 2 lžíce demi-glace ( hodně silného zredukovaného vývaru ) | Demi-glace | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| l lžíce lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská |