Nutriční hodnoty (Rybízovo-jahodový tvarohový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 20 607 kJ / 4 925 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,75 g |
| Tuky | 259,07 g |
| – nasycené | 149,79 g |
| – nenasycené | 94,04 g |
| –– mononenasycené | 82,15 g |
| –– polynenasycené | 11,89 g |
| ––– omega 3 | 1,24 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 1,92 g |
| Sodík | 521 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 555,75 g |
| – cukry | 271,30 g |
| ––– laktóza | 5,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 150 g 150 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 150 g |
| 150 g 150 g moučkového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 4 lžíce 4 lžíce smetany (nebo jogurtu) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 150 g 150 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 150 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
| cukr skořice | Cukr skořicový | |
| červený rybíz | Rybíz červený čerstvý | |
| jahody | Jahody čerstvé | |
| 2 2 tvarohy | Tvaroh polotučný | |
| 1 1 krémová kysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |