Nutriční hodnoty (Krevety v máslové smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 796 kJ / 668 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,15 g |
| Tuky | 60,73 g |
| – nasycené | 39,02 g |
| – nenasycené | 20,25 g |
| –– mononenasycené | 18,61 g |
| –– polynenasycené | 1,64 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 7,95 g |
| Cholesterol | 189 mg |
| Sodík | 53 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 22,37 g |
| – cukry | 6,38 g |
| ––– laktóza | 4,28 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 500 g očistěných a vyloupaných krevet (poslední díl s ocáskem ponecháme) | Krevety loupané | |
| 6 stroužků 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření 15 % | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| čerstvý koriandr | Koriandr listy čerstvé | |
| hladkolistá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 1/2 1/2 citronu | Citrón čerstvý | 45 g |
| drcený pepř | Pepř černý | |
| mořská sůl | Sůl mořská |