Bezlepkový korpus na dort nebo i jako bábovka

zanidan Kuchař:

Doba přípravy: 15min + asi 45 min pečení PT1H00M PT0H45M PT0H15M 16 porcí Dietní recepty , Bezlepkové 32 názorů

56

Suroviny

5 vajec
200 g cukr moučky
250 - 280 g mouky Schar Mix C
10 lžic vody (horké)
0,5 prášku do pečiva
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme bílky od žloutků.

  2. Žloutky šleháme s vodou do pěny a pak s cukrem do husté pěny.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a malou část opatrně vmícháme do pěny.

  4. Postupně přimícháváme mouku s práškem do pečiva.

  5. Nakonec zlehka přimícháme zbytek sněhu.

  6. Dáme do formy, na dno jsem dala pečící papír, strany nevymazávala, lépe drží tvar.

  7. Pečeme v mírné troubě tak 160°C do zlatova.

  8. Po upečení ihned kolem dokola ořízneme nožem kolem formy a dortu a pak vyklopíme, papír sloupneme a dort prořízneme nití na 2 - 3 kola. Dort je hodně vysoký a moc dobrý.

Poznámka

Pokud chceme ořechový, tak ubereme na mouce 50 g a místo toho dáme 50 g mletých oříšků. Zdobíme a plníme dle vlastní fantazie.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 101 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bezlepkový korpus na dort nebo i jako bábovka

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    zanidan: Dobry den, lze použit i jinou bezlepkovou mouku?? Děkuji

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autor receptu)

    Nikol: toto množství je na klasickou kulatou formu na dort, pokud budete dělat nějaký malý a máte malou formu klidně udělejte jen z půlky ;-):-K:-K

    Odpovědět

  • Nikol Nikol(neregistrovaný)

    Dobrý den,
    prosím, na jak velkou formu je uvedené množství? Budu dělat svůj první dort vůbec, takže nemám zkušenosti. A chtěla bych udělat i malý bezlepkový navíc pro taťku celiaka. Děkuji.

    Odpovědět

  • HankaB HankaB(neregistrovaný)

    Děkuji za recept. Dort je opravdu výborný. Trochu těsta vyteklo z formy při pečení a ejhle výborné piškoty jsou na světě. Stačí těsto dávat lžičkou na pečící papír a pak hlídat troubu, aby byly Hezky do zlatova.

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autor receptu)

    Renata: Ano Reni, klidně můžete přidat do těsta i kakao bez problémů jako když s tím dělám bábovku taky to tak dělám ;) Nemusíte se bát těsto naskočí krásně ;):-K

    Odpovědět

  • Renata Renata(neregistrovaná)

    Korpus jsem vyzkoušela 2x a povedl se lépe než normální lepkový. Je úžasný :yes:.
    Mám dotaz - nezkoušel někdo použít i kakao??? Potřebovala bych tmavý korpus. Děkuji za radu

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autor receptu)

    zanidan: a ještě můžete místo Schar Mix C použít klidně mouky Jizerka-koupíte např. v Albertu,Billa nebo Modrá Doves Farm- koupíte v KAuflandu např. Přeji Vám at má dotyčný vellikou radost určitě ho potěšíte, tohle dělá málo kdo pokud nemá takovou dietu :-K

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autor receptu)

    Monika: Dobrý den Moni :) Nemusíte se vůbec toho bát mám dietu už 7 let a nepeču jiný, tento recept mám od svojí maminky a pozměnila jsem jen mouky a všichni si vždy u nás moc pochutnají <3 já peču korpus v den plnění...ráno upeču a po schládnutí rozkrojím a plním ;) Určitě Vám doporučuji ;) :-K

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Dobrý den, ráda bych vyzkoušela pro známého upéct bezlepkový dort. Mám ale zkušenosti pouze s pečením ,,klasických"dortů. Zajímalo by mě - není třeba za den korpus jak kámen? Hodně jsem slyšela - hlavně u bezlepkových chlebů - že jsou nejlepší první den a pak se už nedají moc jíst. Není to tak i s tímto korpusem?

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autor receptu)

    Pavlina: Dobrý den Pavli, všimla sem si, že tu není tak jsem vložila znova... http://www.toprecepty.cz/recept/42402-bezlepkovy-chleba-co-chutna-skoro-jako-normalni/ :-K;-)

    Odpovědět

  • Pavlina Pavlina(neregistrovaná)

    zanidan:Ahoj.Kde prosím najdu recept na ten chleba,co chutná skoro jako normální?Děkuji moc.Pavlína

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autor receptu)

    MirkaN: Dobrý de, ano určitě může být i jizerka a nebo DOVES FARM modrá z kauflandu ;-) Přeji Vám at se povede :-K

    Odpovědět

  • MirkaN MirkaN(neregistrovaný)

    Musí být přesně ta mouka jak píšete? Já u nás seženu jen Jizerku, může být i ta? Péct se teprve učíme. Předem děkuji za odpověď.

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autor receptu)

    Bubbles:to jsem moc ráda, že se povedl a že chutnal ;-):-K

    Odpovědět

  • Bubbles Bubbles(neregistrovaný)

    Korpus byl bezvadný.. Část mouky jsem nahradila mletými ořechy a výsledek byl super.. Kamarádka, která má s bezzlepkovými dorty zkušenosti byla nadšená.. Děkuji za recept..

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo