Bezlepkový korpus na dort nebo i jako bábovka

zanidan Kuchař:

Doba přípravy: 15min + asi 45 min pečení PT1H00M PT0H45M PT0H15M 16 porcí Dietní recepty , Bezlepkové 32 názorů

56

Suroviny

5 vajec
200 g cukr moučky
250 - 280 g mouky Schar Mix C
10 lžic vody (horké)
0,5 prášku do pečiva
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme bílky od žloutků.

  2. Žloutky šleháme s vodou do pěny a pak s cukrem do husté pěny.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a malou část opatrně vmícháme do pěny.

  4. Postupně přimícháváme mouku s práškem do pečiva.

  5. Nakonec zlehka přimícháme zbytek sněhu.

  6. Dáme do formy, na dno jsem dala pečící papír, strany nevymazávala, lépe drží tvar.

  7. Pečeme v mírné troubě tak 160°C do zlatova.

  8. Po upečení ihned kolem dokola ořízneme nožem kolem formy a dortu a pak vyklopíme, papír sloupneme a dort prořízneme nití na 2 - 3 kola. Dort je hodně vysoký a moc dobrý.

Poznámka

Pokud chceme ořechový, tak ubereme na mouce 50 g a místo toho dáme 50 g mletých oříšků. Zdobíme a plníme dle vlastní fantazie.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 109 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bezlepkový korpus na dort nebo i jako bábovka

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    zanidan: Dobry den, lze použit i jinou bezlepkovou mouku?? Děkuji

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autor receptu)

    Nikol: toto množství je na klasickou kulatou formu na dort, pokud budete dělat nějaký malý a máte malou formu klidně udělejte jen z půlky ;-):-K:-K

    Odpovědět

  • Nikol Nikol(neregistrovaný)

    Dobrý den,
    prosím, na jak velkou formu je uvedené množství? Budu dělat svůj první dort vůbec, takže nemám zkušenosti. A chtěla bych udělat i malý bezlepkový navíc pro taťku celiaka. Děkuji.

    Odpovědět

  • HankaB HankaB(neregistrovaný)

    Děkuji za recept. Dort je opravdu výborný. Trochu těsta vyteklo z formy při pečení a ejhle výborné piškoty jsou na světě. Stačí těsto dávat lžičkou na pečící papír a pak hlídat troubu, aby byly Hezky do zlatova.

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autor receptu)

    Renata: Ano Reni, klidně můžete přidat do těsta i kakao bez problémů jako když s tím dělám bábovku taky to tak dělám ;) Nemusíte se bát těsto naskočí krásně ;):-K

    Odpovědět

  • Renata Renata(neregistrovaná)

    Korpus jsem vyzkoušela 2x a povedl se lépe než normální lepkový. Je úžasný :yes:.
    Mám dotaz - nezkoušel někdo použít i kakao??? Potřebovala bych tmavý korpus. Děkuji za radu

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autor receptu)

    zanidan: a ještě můžete místo Schar Mix C použít klidně mouky Jizerka-koupíte např. v Albertu,Billa nebo Modrá Doves Farm- koupíte v KAuflandu např. Přeji Vám at má dotyčný vellikou radost určitě ho potěšíte, tohle dělá málo kdo pokud nemá takovou dietu :-K

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autor receptu)

    Monika: Dobrý den Moni :) Nemusíte se vůbec toho bát mám dietu už 7 let a nepeču jiný, tento recept mám od svojí maminky a pozměnila jsem jen mouky a všichni si vždy u nás moc pochutnají <3 já peču korpus v den plnění...ráno upeču a po schládnutí rozkrojím a plním ;) Určitě Vám doporučuji ;) :-K

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Dobrý den, ráda bych vyzkoušela pro známého upéct bezlepkový dort. Mám ale zkušenosti pouze s pečením ,,klasických"dortů. Zajímalo by mě - není třeba za den korpus jak kámen? Hodně jsem slyšela - hlavně u bezlepkových chlebů - že jsou nejlepší první den a pak se už nedají moc jíst. Není to tak i s tímto korpusem?

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autor receptu)

    Pavlina: Dobrý den Pavli, všimla sem si, že tu není tak jsem vložila znova... http://www.toprecepty.cz/recept/42402-bezlepkovy-chleba-co-chutna-skoro-jako-normalni/ :-K;-)

    Odpovědět

  • Pavlina Pavlina(neregistrovaná)

    zanidan:Ahoj.Kde prosím najdu recept na ten chleba,co chutná skoro jako normální?Děkuji moc.Pavlína

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autor receptu)

    MirkaN: Dobrý de, ano určitě může být i jizerka a nebo DOVES FARM modrá z kauflandu ;-) Přeji Vám at se povede :-K

    Odpovědět

  • MirkaN MirkaN(neregistrovaný)

    Musí být přesně ta mouka jak píšete? Já u nás seženu jen Jizerku, může být i ta? Péct se teprve učíme. Předem děkuji za odpověď.

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autor receptu)

    Bubbles:to jsem moc ráda, že se povedl a že chutnal ;-):-K

    Odpovědět

  • Bubbles Bubbles(neregistrovaný)

    Korpus byl bezvadný.. Část mouky jsem nahradila mletými ořechy a výsledek byl super.. Kamarádka, která má s bezzlepkovými dorty zkušenosti byla nadšená.. Děkuji za recept..

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: bezlepkový dortový korpus bezlepkovy korpus dortový korpus bezlepkový bezlepkový ořechový dort bezlepkový dort recept na pečení bezlepkové pečení recepty bezlepkový ořechový dort recept recept na bezlepkovy korpus bezlepkový korpus recept korpus bezlepkový bezlepková bábovka veganský dort dort z bezlepkove mouky 1957zpevak seznam.cz bezlepkovy piskot na dort bezlepkovy babovka bezlepkový ořechový korpus bezlepkovy piskotovy korpus dortový korpus z bezlepkové mouky ořechový korpus bez mouky

Zapomněl/a jsem heslo