Bezlepkový korpus na dort nebo i jako bábovka

zanidan Kuchařka: zanidan

Doba přípravy: 15min + asi 45 min pečení 16 porcí Dietní recepty , Bezlepkové 38 názorů

Suroviny

5 vajec
200 g cukr moučky
250 - 280 g mouky Schar Mix C
10 lžic vody (horké)
0,5 prášku do pečiva
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme bílky od žloutků.

  2. Žloutky šleháme s vodou do pěny a pak s cukrem do husté pěny.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a malou část opatrně vmícháme do pěny.

  4. Postupně přimícháváme mouku s práškem do pečiva.

  5. Nakonec zlehka přimícháme zbytek sněhu.

  6. Dáme do formy, na dno jsem dala pečící papír, strany nevymazávala, lépe drží tvar.

  7. Pečeme v mírné troubě tak 160°C do zlatova.

  8. Po upečení ihned kolem dokola ořízneme nožem kolem formy a dortu a pak vyklopíme, papír sloupneme a dort prořízneme nití na 2 - 3 kola. Dort je hodně vysoký a moc dobrý.

Poznámka

Pokud chceme ořechový, tak ubereme na mouce 50 g a místo toho dáme 50 g mletých oříšků. Zdobíme a plníme dle vlastní fantazie.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 141 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bezlepkový korpus na dort nebo i jako bábovka

  • Jajina_76 Jajina_76

    Opravdu výborný dort :yes:. Použila jsem 200g bezlepkové mouky Freee samokypřící bílá směs +50g mletých oříšků. Namazala půlky višňovou marmeládou a naplnila vanilkovým krémem a celými borůvkami. Dort jsem pak pomazala druhou půlkou krému a celý posypala mletými oříšky. Moc děkuji za skvělý recept. Už nebudu péct jiný <3. Přidala jsem fotky.

    Odpovědět

  • dindiska dindiska

    srettka: Děkuji za info, (ano mám celiaki, ne alergii) moc jste mě potěšila, pořád vše pečlivě dodržuji a řeším, ...no a vidíte tohle mi tedy žádný z doktorů neřekl...:-):-):-)

    Odpovědět

  • dindiska dindiska

    zanidan: Tak moc děkuji, brzy vyzkouším, snad se povede!:-)

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autorka receptu)

    dindiska: ano je to půl balíčku prášku do pečiva a vanilkový puding používám od dokotra Oteker :-K

    Odpovědět

  • srettka srettka

    dindiska: To bude určitě půlka sáčku prášku. A co se pudinku týká, nejlépe koupit ten nejlepší. Pokud máš jen celiakii a ne alergii na lepek, tak v klidu fakt ten nejlepší pudink. Stopy lepku celiakii nevadí. Mám to ozkoušeno na dceři. Má celiakii 5 let, stopy neřešíme a testy máme naprosto v pořádku:-)

    Odpovědět

  • dindiska dindiska

    Dobrý den, našla jsem váš recept a jen jsem se chtěla zeptat: 0,5 prášku do pečiva jak píšete , tím myslíte půl sáčku? A jakou zn.vanil.pudinku na krém používáte? Moc děkuji za odpověď....:-)

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    zanidan: Dobry den, lze použit i jinou bezlepkovou mouku?? Děkuji

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autorka receptu)

    Nikol: toto množství je na klasickou kulatou formu na dort, pokud budete dělat nějaký malý a máte malou formu klidně udělejte jen z půlky ;-):-K:-K

    Odpovědět

  • Nikol Nikol(neregistrovaný)

    Dobrý den,
    prosím, na jak velkou formu je uvedené množství? Budu dělat svůj první dort vůbec, takže nemám zkušenosti. A chtěla bych udělat i malý bezlepkový navíc pro taťku celiaka. Děkuji.

    Odpovědět

  • HankaB HankaB(neregistrovaný)

    Děkuji za recept. Dort je opravdu výborný. Trochu těsta vyteklo z formy při pečení a ejhle výborné piškoty jsou na světě. Stačí těsto dávat lžičkou na pečící papír a pak hlídat troubu, aby byly Hezky do zlatova.

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autorka receptu)

    Renata: Ano Reni, klidně můžete přidat do těsta i kakao bez problémů jako když s tím dělám bábovku taky to tak dělám ;) Nemusíte se bát těsto naskočí krásně ;):-K

    Odpovědět

  • Renata Renata(neregistrovaná)

    Korpus jsem vyzkoušela 2x a povedl se lépe než normální lepkový. Je úžasný :yes:.
    Mám dotaz - nezkoušel někdo použít i kakao??? Potřebovala bych tmavý korpus. Děkuji za radu

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autorka receptu)

    zanidan: a ještě můžete místo Schar Mix C použít klidně mouky Jizerka-koupíte např. v Albertu,Billa nebo Modrá Doves Farm- koupíte v KAuflandu např. Přeji Vám at má dotyčný vellikou radost určitě ho potěšíte, tohle dělá málo kdo pokud nemá takovou dietu :-K

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autorka receptu)

    Monika: Dobrý den Moni :) Nemusíte se vůbec toho bát mám dietu už 7 let a nepeču jiný, tento recept mám od svojí maminky a pozměnila jsem jen mouky a všichni si vždy u nás moc pochutnají <3 já peču korpus v den plnění...ráno upeču a po schládnutí rozkrojím a plním ;) Určitě Vám doporučuji ;) :-K

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Dobrý den, ráda bych vyzkoušela pro známého upéct bezlepkový dort. Mám ale zkušenosti pouze s pečením ,,klasických"dortů. Zajímalo by mě - není třeba za den korpus jak kámen? Hodně jsem slyšela - hlavně u bezlepkových chlebů - že jsou nejlepší první den a pak se už nedají moc jíst. Není to tak i s tímto korpusem?

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: bezlepkový dortový korpus bezlepkovy korpus dortový korpus bezlepkový bezlepkovy piskotovy korpus bezlepkový ořechový dort bezlepkový dort recept na pečení bezlepkový ořechový dort recept bezlepkové pečení recepty bezlepkový korpus recept bezlepkový piškot recept na bezlepkovy korpus korpus bezlepkový bezlepkovy piskot na dort bezlepkový ořechový korpus dort z bezlepkove mouky bezlepková bábovka bezlepkové piškotové těsto ořechový korpus bez mouky dortový korpus z bezlepkové mouky veganský dort

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít