Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový korpus na dort nebo i jako bábovka

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

15. 4. 2012 10:49

Suroviny pro 16

16

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota5 636 kJ / 1 347 kcal
Bílkoviny43,40 g
Tuky37,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol1 295 mg
Sodík558 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy208,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud chceme ořechový, tak ubereme na mouce 50 g a místo toho dáme 50 g mletých oříšků. Zdobíme a plníme dle vlastní fantazie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Jajina_76

8. 9. 2019 17:35

Opravdu výborný dort :yes:. Použila jsem 200g bezlepkové mouky Freee samokypřící bílá směs +50g mletých oříšků. Namazala půlky višňovou marmeládou a naplnila vanilkovým krémem a celými borůvkami. Dort jsem pak pomazala druhou půlkou krému a celý posypala mletými oříšky. Moc děkuji za skvělý recept. Už nebudu péct jiný <3. Přidala jsem fotky.

dindiska

27. 5. 2018 23:44

srettka: Děkuji za info, (ano mám celiaki, ne alergii) moc jste mě potěšila, pořád vše pečlivě dodržuji a řeším, ...no a vidíte tohle mi tedy žádný z doktorů neřekl...:-):-):-)

dindiska

27. 5. 2018 23:32

zanidan: Tak moc děkuji, brzy vyzkouším, snad se povede!:-)

zanidan

23. 5. 2018 11:17

dindiska: ano je to půl balíčku prášku do pečiva a vanilkový puding používám od dokotra Oteker :-K

srettka

22. 5. 2018 17:14

dindiska: To bude určitě půlka sáčku prášku. A co se pudinku týká, nejlépe koupit ten nejlepší. Pokud máš jen celiakii a ne alergii na lepek, tak v klidu fakt ten nejlepší pudink. Stopy lepku celiakii nevadí. Mám to ozkoušeno na dceři. Má celiakii 5 let, stopy neřešíme a testy máme naprosto v pořádku:-)

dindiska

22. 5. 2018 15:00

Dobrý den, našla jsem váš recept a jen jsem se chtěla zeptat: 0,5 prášku do pečiva jak píšete , tím myslíte půl sáčku? A jakou zn.vanil.pudinku na krém používáte? Moc děkuji za odpověď....:-)

Katka

24. 5. 2017 10:33

zanidan: Dobry den, lze použit i jinou bezlepkovou mouku?? Děkuji

zanidan

2. 1. 2017 20:53

Nikol: toto množství je na klasickou kulatou formu na dort, pokud budete dělat nějaký malý a máte malou formu klidně udělejte jen z půlky ;-):-K:-K

Nikol

2. 1. 2017 12:13

Dobrý den,
prosím, na jak velkou formu je uvedené množství? Budu dělat svůj první dort vůbec, takže nemám zkušenosti. A chtěla bych udělat i malý bezlepkový navíc pro taťku celiaka. Děkuji.

HankaB

27. 10. 2016 16:32

Děkuji za recept. Dort je opravdu výborný. Trochu těsta vyteklo z formy při pečení a ejhle výborné piškoty jsou na světě. Stačí těsto dávat lžičkou na pečící papír a pak hlídat troubu, aby byly Hezky do zlatova.

zanidan

3. 9. 2016 12:05

Renata: Ano Reni, klidně můžete přidat do těsta i kakao bez problémů jako když s tím dělám bábovku taky to tak dělám ;) Nemusíte se bát těsto naskočí krásně ;):-K

Renata

3. 9. 2016 10:46

Korpus jsem vyzkoušela 2x a povedl se lépe než normální lepkový. Je úžasný :yes:.
Mám dotaz - nezkoušel někdo použít i kakao??? Potřebovala bych tmavý korpus. Děkuji za radu

zanidan

25. 8. 2016 18:27

zanidan: a ještě můžete místo Schar Mix C použít klidně mouky Jizerka-koupíte např. v Albertu,Billa nebo Modrá Doves Farm- koupíte v KAuflandu např. Přeji Vám at má dotyčný vellikou radost určitě ho potěšíte, tohle dělá málo kdo pokud nemá takovou dietu :-K

zanidan

25. 8. 2016 18:23

Monika: Dobrý den Moni :) Nemusíte se vůbec toho bát mám dietu už 7 let a nepeču jiný, tento recept mám od svojí maminky a pozměnila jsem jen mouky a všichni si vždy u nás moc pochutnají <3 já peču korpus v den plnění...ráno upeču a po schládnutí rozkrojím a plním ;) Určitě Vám doporučuji ;) :-K

Monika

25. 8. 2016 11:08

Dobrý den, ráda bych vyzkoušela pro známého upéct bezlepkový dort. Mám ale zkušenosti pouze s pečením ,,klasických"dortů. Zajímalo by mě - není třeba za den korpus jak kámen? Hodně jsem slyšela - hlavně u bezlepkových chlebů - že jsou nejlepší první den a pak se už nedají moc jíst. Není to tak i s tímto korpusem?

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bezlepkový dortový korpus bezlepkovy korpus dortový korpus bezlepkový bezlepkovy piskotovy korpus bezlepkový ořechový dort bezlepkový dort recept na pečení bezlepkový ořechový dort recept bezlepkové pečení recepty bezlepkový korpus recept bezlepkový piškot recept na bezlepkovy korpus korpus bezlepkový dort z bezlepkove mouky bezlepkovy piskot na dort bezlepkový ořechový korpus bezlepkové piškotové těsto bezlepkovy babovka bezlepková bábovka ořechový korpus bez mouky dortový korpus z bezlepkové mouky

Suroviny: vejce, cukr, mouka schar mix c, voda, prášek do pečiva

TopRecepty.cz

Bezlepkový korpus na dort nebo i jako bábovka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7OPO