Nutriční hodnoty (Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku (medium - medium rare))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 365 kJ / 326 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,40 g |
| Tuky | 16,86 g |
| – nasycené | 10,83 g |
| – nenasycené | 5,13 g |
| –– mononenasycené | 4,50 g |
| –– polynenasycené | 0,63 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 12,60 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 78 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 32,70 g |
| – cukry | 7,50 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| vysoký hovězí roštěnec (upravený na steaky cca 2-3 cm vysoké) | Hovězí roštěnec | |
| 1 palice 1 palice česneku | Česnek čerstvý | 90 g |
| pár lístků lístků šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| nakládaný zelený pepř (kdo nemá rád, lze vynechat) | Pepř zelený sterilovaný | |
| kousek kousek másla (na potření steaku) | Máslo kravské | |
| cca 150 ml cca 150 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| hrubozrnná sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř (čerstvě) | Pepř černý mletý |