Nutriční hodnoty (Pórkové řízečky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 602 kJ / 1 100 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,76 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,50 g |
| Tuky | 28,62 g |
| – nasycené | 8,31 g |
| – nenasycené | 14,84 g |
| –– mononenasycené | 9,20 g |
| –– polynenasycené | 5,64 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 16,00 g |
| Cholesterol | 670 mg |
| Sodík | 2,08 g |
| Sůl | 4,52 g |
| Sacharidy | 119,30 g |
| – cukry | 29,90 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g pórků | Pórek čerstvý | 500 g |
| 200 g 200 g šunky nebo uzeného masa, může být i mleté maso | Šunka vepřová vařená | 200 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 polévková lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru nebo koření | Zázvor sušený | |
| 1 1 polévková lžíce Solamylu | Bramborový škrob | |
| houby čerstvé nebo sušené a namočené | Hřib čerstvý | |
| 1 dl 1 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská |