Nutriční hodnoty (Pórkové řízečky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 602 kJ / 1 100 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 60,76 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,50 g |
Tuky | 28,62 g |
– nasycené | 8,31 g |
– nenasycené | 14,84 g |
–– mononenasycené | 9,20 g |
–– polynenasycené | 5,64 g |
––– omega 3 | 0,17 g |
Vláknina | 16,00 g |
Cholesterol | 670 mg |
Sodík | 2,08 g |
Sůl | 4,52 g |
Sacharidy | 119,30 g |
– cukry | 29,90 g |
––– laktóza | 4,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g pórků | Pórek čerstvý | 500 g |
200 g 200 g šunky nebo uzeného masa, může být i mleté maso | Šunka vepřová vařená | 200 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 polévková lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru nebo koření | Zázvor sušený | |
1 1 polévková lžíce Solamylu | Bramborový škrob | |
houby čerstvé nebo sušené a namočené | Hřib čerstvý | |
1 dl 1 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská |