Nutriční hodnoty (Kroupová polévka s celerem a mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 848 kJ / 203 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,39 g |
| Tuky | 12,21 g |
| – nasycené | 7,54 g |
| – nenasycené | 4,66 g |
| –– mononenasycené | 0,63 g |
| –– polynenasycené | 4,03 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 2,76 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 41 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 18,45 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 ml 200 ml středních krup | Kroupy ječné | |
| 2 lžíce 2 lžíce domácí jíšky (ze sádla a hladké mouky) | Jíška máslová | 30 ml |
| 3 stonky 3 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1 1 malá mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| vývar (nebo voda) | Vývar masový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce nakrájené pažitky | Pažitka čerstvá | 22.5 g |