Nutriční hodnoty (Játrová směska s jablíčkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 885 kJ / 690 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 77,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,84 g |
| Tuky | 32,86 g |
| – nasycené | 3,20 g |
| – nenasycené | 24,13 g |
| –– mononenasycené | 16,66 g |
| –– polynenasycené | 7,47 g |
| ––– omega 3 | 1,88 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 1,23 g |
| Sodík | 391 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 19,80 g |
| – cukry | 0,28 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g jater (vepřová, telecí nebo drůbeží) | Játra vepřová | 400 g |
| 2 2 nakyslá jablka, | ||
| Šťáva z 2 2 pomerančů | Pomeranč čerstvý | |
| Sklínka červeného vína – lze vynechat | Víno červené suché | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 1 feferonka bez semínek | Chilli paprička čerstvá | |
| Kousek Kousek čerstvého zázvoru (nebo špetka sušeného) | Zázvor čerstvý | |
| 6 kuliček 6 kuliček celého pepře a 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 2 PL 2 PL oleje (slunečnicový, olivový) | Olej řepkový | 22 ml |