Nutriční hodnoty (Drožďová polévka s kořenovou zeleninou, paprikou a rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 345 kJ / 560 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 32,39 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,16 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,23 g | 
| Tuky | 29,93 g | 
| – nasycené | 14,06 g | 
| – nenasycené | 12,18 g | 
| –– mononenasycené | 9,88 g | 
| –– polynenasycené | 2,30 g | 
| ––– omega 3 | 0,10 g | 
| Vláknina | 25,14 g | 
| Cholesterol | 440 mg | 
| Sodík | 543 mg | 
| Sůl | 1,16 g | 
| Sacharidy | 27,79 g | 
| – cukry | 17,35 g | 
| ––– laktóza | 0,16 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g | 
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g | 
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 jarní cibulka i s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g | 
| 1 1 zelená paprika | Paprika zelená čerstvá | |
| 2 PL 2 PL másla | Máslo kravské | 20 g | 
| 2 kostky 2 kostky čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 84 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| kari koření | Kari | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1-2 1-2 vejce | Vejce slepičí | 105 g | 
| krupička | Krupice pšeničná jemná | |
| voda | Voda | |
| bylinky | Petržel nať čerstvá |