Hovězí ptáci

amarcha Kuchařka:

Hovězí maso 1 názor

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii
11

Suroviny

1 kg hovězího zadního
velká cibule
pepř
sůl
plnotučná hořčice
máslo
uvařené vejce
kyselá okurka
klobása nebo párek
kousek slaniny
hladká mouka
voda
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí zadní nařežeme na silnější plátky a pořádně rozklepeme. Osolíme a opepříme z obou stran. Jednu stranu potřeme hořčicí a na tu umístíme kousek uvařeného vejce, nakrájenou kyselou okurku, klobásu nebo párek, slaninu a opatrně motáme do závitku. Dobře ovážeme nití.

  2. Na oleji opečeme nakrájenou cibuli, přidáme maso a opékáme ze všech stran, až se maso zatáhne, podlijeme vodou a dusíme min. 1,5 hod.

  3. V lahvičce nebo sklence smícháme vodu s hladkou moukou (nejčastěji protřepávám v šejkru nebo zavařovačce) a vlijeme do šťávy z masa, abychom ji zahustili. Na konci ve šťávě rozpustíme kousek másla. Podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hovězí ptáci

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo