Hovězí ptáci

amarcha Kuchařka: amarcha

Hovězí maso 1 názor

Suroviny

1 kg hovězího zadního
velká cibule
pepř
sůl
plnotučná hořčice
máslo
uvařené vejce
kyselá okurka
klobása nebo párek
kousek slaniny
hladká mouka
voda
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí zadní nařežeme na silnější plátky a pořádně rozklepeme. Osolíme a opepříme z obou stran. Jednu stranu potřeme hořčicí a na tu umístíme kousek uvařeného vejce, nakrájenou kyselou okurku, klobásu nebo párek, slaninu a opatrně motáme do závitku. Dobře ovážeme nití.

  2. Na oleji opečeme nakrájenou cibuli, přidáme maso a opékáme ze všech stran, až se maso zatáhne, podlijeme vodou a dusíme min. 1,5 hod.

  3. V lahvičce nebo sklence smícháme vodu s hladkou moukou (nejčastěji protřepávám v šejkru nebo zavařovačce) a vlijeme do šťávy z masa, abychom ji zahustili. Na konci ve šťávě rozpustíme kousek másla. Podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí ptáci

Tématické fráze: španělské ptáčky naruby recepty na ptáky ptaky recept ptáci recept španelsky ptacek naruby receprt na ptáky z hovězího ptačí co uvařit z hovězího zadního hovězí ptáky hovčzi ptačí jak uvařit španělské ptáka hovězí roštěná ptačí roštěná ptačí jak uvařit hovězí zadní recept omačka ptaky s hoveziho masa co uvařit z hovězího hrudí zadní hovězí recept recept na ptaky recept na hovězí hovězí zadní recept ptaky

Zapomněl/a jsem heslo