Nutriční hodnoty (Ostružinový kynutý věnec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 14 127 kJ / 3 376 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,09 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,89 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 41,20 g |
Tuky | 164,04 g |
– nasycené | 98,25 g |
– nenasycené | 59,16 g |
–– mononenasycené | 50,12 g |
–– polynenasycené | 9,04 g |
––– omega 3 | 1,77 g |
Vláknina | 12,30 g |
Cholesterol | 748 mg |
Sodík | 1,19 g |
Sůl | 2,54 g |
Sacharidy | 400,77 g |
– cukry | 167,48 g |
––– laktóza | 14,78 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
340 g 340 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 340 g |
125 ml 125 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
55 g 55 g cukru krupice | Cukr bílý | 55 g |
7 g 7 g sušeného droždí | Droždí sušené | 7 g |
2 špetky 2 špetky soli | Sůl mořská | 2 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
1 lžička 1 lžička vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 7 ml |
200 g 200 g čerstvých ostružin | Ostružiny čerstvé | 200 g |
250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
80 g 80 g cukru krupice (nebo dle chuti) | Cukr bílý | 80 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
kůra z jednoho citronu | Citrón čerstvý | |
strouhanka (na posypání těsta) | Strouhanka pšeničná | |
bílek (na potření těsta) | Vaječný bílek |