Nutriční hodnoty (Fazolová polévka s pivem (Soupe aux haricots secs))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 613 kJ / 2 537 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 132,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 121,14 g |
| Tuky | 57,81 g |
| – nasycené | 29,17 g |
| – nenasycené | 27,90 g |
| –– mononenasycené | 19,60 g |
| –– polynenasycené | 8,30 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 101,74 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 893 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 301,65 g |
| – cukry | 45,37 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g drobné suché fazolí | Fazole bílé | 500 g |
| 50 g 50 g uzené slaniny | Špek | 50 g |
| 300-500 ml 300-500 ml světlého piva | Pivo světlé 10ᵒ | 400 ml |
| 1,5 l 1,5 l vývaru z kostí | Vývar hovězí | 1500 ml |
| 250 g 250 g oloupaných rajčat | Rajče červené čerstvé | 250 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 1 bílý pórek - bílá část | Pórek čerstvý | |
| 2 pl 2 pl rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 2 2 hřebíčky | Hřebíček | |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| tymián | Tymián sušený |