Nutriční hodnoty (Dýňové rizoto s kuřecím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 839 kJ / 2 113 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,23 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 90,71 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,52 g |
Tuky | 56,78 g |
– nasycené | 24,27 g |
– nenasycené | 30,40 g |
–– mononenasycené | 23,06 g |
–– polynenasycené | 7,34 g |
––– omega 3 | 1,39 g |
Vláknina | 18,10 g |
Cholesterol | 197 mg |
Sodík | 419 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 277,49 g |
– cukry | 12,04 g |
––– laktóza | 0,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g kuřecích stehenních řízků | Kuřecí stehenní řízky | 400 g |
100 g 100 g dýně | Dýně čerstvá | 100 g |
320 g 320 g rýže na rizoto (například Arborio) | Rýže bílá | 320 g |
1/2 l 1/2 l kuřecího vývaru (nebo voda s kostkou bujónu) | Vývar kuřecí | 500 ml |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1/2 hrsti 1/2 hrsti mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | |
Vegeta | Kořenící směs sypká | |
strouhaný parmezán | Parmezán | |
sůl | Sůl mořská | |
kari koření | Kari | |
strouhaný muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
sušená petrželka (nebo bylinky dle chuti) | Petržel nať sušená |