Nutriční hodnoty (Hovězí pečeně s bylinkami a restovanou zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 456 kJ / 1 782 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 249,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 223,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,12 g |
| Tuky | 18,52 g |
| – nasycené | 7,20 g |
| – nenasycené | 9,69 g |
| –– mononenasycené | 7,01 g |
| –– polynenasycené | 2,69 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 59,65 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 1,00 g |
| Sůl | 2,04 g |
| Sacharidy | 134,70 g |
| – cukry | 48,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg šálu z hovězí kýty | Hovězí kýta | 1000 g |
| 10 stroužků 10 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| 5 5 menších cibulí | Cibule čerstvá | 350 g |
| 5 5 menších mrkví | Mrkev čerstvá | 250 g |
| 2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1 bulva 1 bulva fenyklu | Fenykl hlíza | 540 g |
| kousek kousek dýně | Dýně čerstvá | |
| 3 lžíce 3 lžíce balsamikoveho octa | Ocet balsamikový bílý | 60 ml |
| 1 lžička 1 lžička fíkové marmelády | Marmeláda fíková | |
| silný masový vývar | Vývar masový | |
| drcený pepř | Pepř černý | |
| mořská sůl | Sůl mořská | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 2 větvičky 2 větvičky rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 2 větvičky 2 větvičky tymiánu | Tymián sušený | |
| pár lístků lístků šalvěje | Šalvěj čerstvá |