Plzeňské rozpeky
Rozpeky jsou krajové pečivo z okolí Plzně. Jsou výborné jako příloha místo knedlíků k houbové omáčce, k dušené mrkvi s masem apod. Jinde se zase pečou na sladko jako "kapsy" plněné švestkami zasypané mákem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 854 kJ / 4 028 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,50 g |
Tuky | 62,30 g |
Vláknina | 32,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 103 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 731,20 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 11. 2017 15:44
10. 11. 2017 15:42
21. 6. 2014 09:01
Do mističky s víčkem dáme droždí na to lžičku cukru a třením z toho uděláme tekuté droždí, přidáme lžičku mouky a zalijeme půlkou odměřeného mléka, přikryjeme a necháme vykynout asi 8 minut, pozor rychle kyne! Do mísy kde máme smíchanou mouku, přidáme vajíčko, sůl,olej,vykynuté droždí, zbytek mléka a zaděláme těsto které bude vláčné a nadýchané. Povrch jemně poprášíme hl. moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 3/4 hodiny. Dáme na vál a vytvoříme asi 4 větších nebo 8 malých rozpeků. Necháme ještě chvilku ne plechu kynout, potom potřeme rozpuštěným sádlem a vložíme do trouby na 160° asi tak na 20 – 25 minut 20-25 minut.
Jana Remkova:
21. 2. 2014 11:50
28. 12. 2013 17:31
18. 11. 2013 13:04
17. 7. 2013 11:45
4. 7. 2013 20:50
13. 4. 2013 15:54
Nejsem autorka, proto se této omlouvám, že se do toho pletu, ale s kynutým těstem mám bohaté zkušenosti.
13. 4. 2013 14:10
18. 6. 2012 12:47
18. 6. 2012 12:44
22. 4. 2012 13:25
27. 11. 2011 21:15
12. 11. 2011 09:55
Téměř vykynuté těsto rozdělím na 2 větší bochánky a přendám na vymaštěný plech.
Z počátku peču na mírnou teplotu ,aby vyběhly a pak pomažu peroutkou a dopeču zprudka.
Musí se hlídat- nespálit!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 15 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 16 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 32 minutami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 38 minutami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 49 minutami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 58 minutami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 1 hodinou
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 1 hodinou
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 2 hodinami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 5 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 13 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rozpeky k mrkvi recept na rozpeky k dušené mrkvi dušená mrkev s rozpeky recept rozpek k mrkvi domácí rozpeky rospeky rospek rozpeky k mrkvi recept recepty rozpeky postup dušená mrkev s rozpekem dušená mrkev s rozpeky kynuté rozpeky rozpeky bez droždí rozpeky s mrkví dušená mrkev a rozpeky rozpeky k dušené mrkvi rozpek s mrkví rozpeky k mrkvy těsto na rozpeky recept na rospek
Suroviny: mouka hladká, tuk, droždí, voda, sůl
Plzeňské rozpeky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k59x
32 názorů