Pudingová bublanina z 1 vejce

Arlena Kuchařka: Arlena

Doba přípravy: 20 min + max 30 min pečení 1 hlubší plech Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 37 názorů

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 Zlatý klas ( nebo puding vanilkový ale příchuť je na vás)
1,5 hrnku mléka
0,5 hrnku oleje
1 vejce
citrónová kůra (popř. jestli chcete i šťáva)
zhruba 700 g třešní či jiného ovoce
+ můžete přidat různé aroma, kousky čokolády aj.
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme si hlubší plech, který potřeme olejem a vysypeme kokosem (po upečení mají okraje takovou oříškovou chuť).

  2. V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny (prvních 5 surovin).

  3. V jiné míse smícháme všechny tekuté suroviny a pořádně je prošleháme, poté k nim pomalu přisypáme obsah první mísy. Pozor na hrudky.

  4. Těsto by mělo být řidší, ale ne tak řídké jako např. na palačinky. Vylejeme ho na plech a poté posypeme ovocem (já sypala vypeckovanými třešněmi). V horkovzdušné troubě pečeme asi 30 min (do zhnědnutí okrajů) při 180°C.

    Zdroj: www.oblubenerecepty.sk

Poznámka

Plusy této bublaniny: krásně se leskne a přesto není mastná, není vůbec suchá, je lehká a taková trochu flexibilní díky tomu pudingu..:D Je to jediná bublanina, která naší rodině chutná, protože máme všichni od mala averzi vůči tomuto moučníku, způsobenou přesušenou "bublaninou", kterou jsme byly krmeni ve školních jídelnách.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 949 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pudingová bublanina z 1 vejce

  • Majkaa Majkaa

    Dnes jsem dělala poněkolikáte a je opravdu skvělá, jenom místo mléka dávám kefír<3:yes:

    Odpovědět

  • Darcek1997 Darcek1997

    Opravdu vynikající bublanina ! <3 doporučuji všem zkusit <3

    Odpovědět

  • Kamila Kamila(neregistrovaná)

    Děkuji za napsání konzistence těsta, tím jsem mohla udělat zdravějśí variantu této báječné bublaniny :-). Údělala jsem jí z 1 hrnku špaldové a 1 hrnku celozrnné mouky, místo klasické polohrubé mouky, zbytek surovin jsem dala dle receptu. Ovoce jsem dala kompotované třešně v kombinace se zmraženým lesním ovocem. A je báječná, vřele doporučuji :yes::-)

    Odpovědět

  • Monča Monča(neregistrovaná)

    já dala místo obyčejného mléka kefírové ochucené podle výběru pingu a byla výborná :yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Dik za recept. Ja jsem do receptu pridala jeste trosku kokosu. Bublaninu jsem nestacila krajet na talir. :yes:www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • DominicaFreedom DominicaFreedom

    Dělala jsem dnes s broskvema na zítra pro maturitní porotu. Snad zachutná a pomůže! :-))

    Odpovědět

  • Vytecna Vytecna(neregistrovaná)

    Recept jsem si jeste vylepsila - misto na plech jsem to dala do kulateho skleneho, misto vanilkoveho pudingu dala bananovy, pridala hrstku nasekanych liskovych orechu, hrst nasekanych mandli, misto vanilkoveho cukru primo citronovy cukr (myslim ze od Vitany)... a pak jsem pro dvoubarevny efekt odebrala ctvrt testa - pridala do nej holandske kakao, zamichala a pote nalila na vrch bileho testa, pridala hrst rozinek na ozdobu.. a po upeceni polila citronovou polevou. No neskutecne jsem se olizovala ;D:yes:

    Odpovědět

  • Arlena Arlena(autorka receptu)

    Ivcatkoo: díky za tip! Zkusím to až budu mít strouhanku navíc!

    Odpovědět

  • Ivcatkoo Ivcatkoo

    Dneska jsme doma upekli tuto pudinkovou bublaninu, se švestkama. Je výborná. Poupravila jsem si tento recept a dala místo 2hrnků polohrubé mouky 1hrnek mouky a ten druhý strouhanky (buchta je pak tmavší a vláčnější) a místo jednoho pudinku dala dva (vanilkové). Doporučuji!!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Arlena Arlena(autorka receptu)

    kristýna: Samozřejmě je možné použít jakýkoliv jiný puding než vanilkový. Já použila právě vanilkový, protože jsem chtěla žluté těsto. Čokoládový je podle mě taky v pořádku, akorát to trochu ovlivní chuť a barvu. Možná by bylo potom lepší i přidat kakao, aby to těsto nebylo jenom takové světle hnědé.
    Jinak do receptu lze použít všechno ovoce, které se normálně na pečení používá.

    Odpovědět

  • kristýna kristýna(neregistrovaná)

    Ahoj, je lepší tam dát čokoládový nebo vanilkový puding? a z jakého ovoce jste bublaninu zkoušely kromě třešní? :) Děkuji za odpověd.

    Odpovědět

  • vanesss vanesss

    :yes: Jen co buchta vychladla....uz je pul plechu pryc :-D

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    ...a jdeme na ní znova! Už je v troubě (s borůvkama) tak čekám výbornou odezvu od očekávané návštěvy! ;-) :-D :-))

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Je výborná! Včera jsme ji dojedli... s borůvkama a dnes se chystám ještě zkusit s jahodama tak uvidím jak bude chutnat! Těstíčko je opravdu vláčné... mňam mňam :yes: :-)

    Odpovědět

  • Arlena Arlena(autorka receptu)

    andreajka20: Tak to mě velmi těší...určitě někdy přidej i své foto. ;-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: bublanina bez vajec pudinkova bublanina pudingová bublanina buchta s jedním vajíčkem buchta s 1 vejcem buchta s jedním vejcem bublanina s pudingom buchta z jednoho vejce buchta z 1 vejce buchta 1 vejce bublanina ze 2 vajec 1 vejce buchta s 1 vajíčkem vlacna bublanina bublanina ze dvou vajec bublanina z pudingu recept na bublaninu s pudinkem vejce bublanina pudinková bublanina s pudinkem

Zapomněl/a jsem heslo