Nutriční hodnoty (Lasagne s kapustou a sýrovým bešamelem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 248 kJ / 1 971 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 142,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 138,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,29 g |
| Tuky | 128,46 g |
| – nasycené | 69,37 g |
| – nenasycené | 39,07 g |
| –– mononenasycené | 34,98 g |
| –– polynenasycené | 4,09 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 2,86 g |
| Cholesterol | 496 mg |
| Sodík | 1,89 g |
| Sůl | 4,60 g |
| Sacharidy | 60,50 g |
| – cukry | 35,18 g |
| ––– laktóza | 33,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 12 plátků 12 plátků lasagní (podle velikosti zapékací mísy, aby vznily aspoň tři vrstvy těstovin) | Lasagne | |
| 400 g 400 g mletého masa mix (nebo jen hovězí) | Vepřová plec | 400 g |
| asi 9 9 velkých kapustových listů (kapustu obyčeknou, ne kadeřavou) | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 1 1 velký rajský protlak nebo 1 konzerva pasírovaných rajčat | Protlak rajčatový | |
| 2 stroužky 2 stroužky rozmačkaného česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 300 ml 300 ml vývaru (masový či zeleninový, eventuelně voda) | Vývar hovězí | 300 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| oregano | Oregano sušené | |
| tymián | Tymián sušený | |
| pepř podle chuti | Pepř černý | |
| případně troška cukru | Cukr bílý | |
| 4 lžíce 4 lžíce Parmazánu | Parmezán | 60 g |
| 5 dkg 5 dkg másla | Máslo kravské | 50 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 600 ml 600 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 600 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce parmazánu | Parmezán | 60 g |
| muškátový květ nebo oříšek | Muškát květ sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bazalka | Bazalka čerstvá |