Vinařské kotlety

Suroviny

4 kotlety
120 g strouhaného tvrdého sýra
1,5 dcl červeného vína
1 dcl vody
100 g strouhanky
150 g másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček vymažeme silně máslem a důkladně posypeme strouhankou (může ležet i v menší vrstvě na dně).

  2. Kotlety naklepeme a po okrajích nařízneme. Posolíme z obou stran a položíme na strouhanku.

  3. Hustě posypeme sýrem a nakrájíme na ně zbytek másla.

  4. V hodně vyhřáté troubě zapékáme 30 minut. Troubu vypneme, maso zalijeme vínem rozředěným s vodou a necháme v troubě ještě 15 minut dojít.

Poznámka od kuchařky

Recept je od Aničky Meisselové z časopisu levné recepty.

Komentáře k receptu Vinařské kotlety

  • Jana Pá Jana Pá

    Také musím dodat:-p:yes: a pochválit "bodíkem":-!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jojo, znááám!!! Jsou moc dobré a myslím, že něco takového jsem kdysi dala na recepty.cz;-) Ze stejného zdroje.:-)

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Jarunko, kotletky se ti povedlo krásně dozlatova zapéct. :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kanci kotleta vinařské maso kančí kotleta recepty kotlety v troubě kanci kotlety vinarske maso recept kančí kotlety na houbách kotlety vepřové zapekané recepty z kotlety kotlety na na červeném víně vinarske vepřové kotlety kotlety recept vinařské vepřové kotrlety vinarenske maso recept prirodni kotlety pecene v troube kanec kotlety prirodni kotlety v troubě pecene kotlety pod strouhankou vinarske platky vinařské kotletky