Nutriční hodnoty (Perník s dýní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 21 681 kJ / 5 182 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 70,88 g |
| Tuky | 204,93 g |
| – nasycené | 37,34 g |
| – nenasycené | 150,05 g |
| –– mononenasycené | 106,01 g |
| –– polynenasycené | 44,04 g |
| ––– omega 3 | 10,88 g |
| Vláknina | 43,25 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 360 mg |
| Sůl | 0,72 g |
| Sacharidy | 716,60 g |
| – cukry | 336,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek krupicového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1 1 kypřicí prášek do perníku (nebo 1 prášek do pečiva a 1 lžíce koření do perníku) | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku dýně (nahrubo nastrouhané) | Dýně čerstvá | 375 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| mléko (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 100 g 100 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
| 30 g 30 g tuku (másla nebo Hery) | Margarín | 30 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |