Nutriční hodnoty (Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 8 666 kJ / 2 071 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 49,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,55 g |
| Tuky | 43,91 g |
| – nasycené | 20,27 g |
| – nenasycené | 16,99 g |
| –– mononenasycené | 13,10 g |
| –– polynenasycené | 3,89 g |
| ––– omega 3 | 0,56 g |
| Vláknina | 26,65 g |
| Cholesterol | 601 mg |
| Sodík | 1,86 g |
| Sůl | 4,38 g |
| Sacharidy | 334,43 g |
| – cukry | 212,48 g |
| ––– laktóza | 46,63 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 rohlíky z předešlého dne | Rohlík pšeničný bílý | 172 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 2 větší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 2 hrsti 2 hrsti hrozinek | Rozinky | 100 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 1 1 tučný tvaroh ve vaničce | Tvaroh polotučný | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 24 g |
| 1 lžíce 1 lžíce bramborového škrobu | Bramborový škrob | 15 g |
| 1 1 malinový pudink v prášku (nebo jiný) | Puding v prášku | |
| 2 lžíce 2 lžíce krystalového cukru | Cukr bílý | 30 g |
| 450 ml 450 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 450 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce rozehřátého másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 10 g |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
| tuk na vymazání formy | Margarín |