

Pečené koleno
Suroviny
- 1 vepřové uzené koleno přeseklé na polovic
- 1 velká cibule
- voda
- podravka
- česnek
- grilovací koření
Postup přípravy receptu
Do tlakového hrnce dáme koleno, cibuli na kolečka, 1 lžíci grilovacího koření a prolisovaný česnek cca 4 stroužky, jak kdo má rád, to si dejte podle sebe, trochu podravky a podlít 2 dcl vody. Vaříme do měkka.
Pak dáme do pekáčku i se šťávou a dáme do trouby zapéct na 200°C cca půl hodinky, aby byla kůrčička křupavounká.
Podáváme s chlebem, křenem, hořčicí a pivečkem :D Dobrou chuť!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečené koleno
-
recept je jednoduchej, rychlej a výsledek chutnej.... jen to chce malinko víc koření, a koleno při pečení potřít hořčičnou omáčkou ... trochu víc pepře a do "vývaru" dát lžičku domácího sádla.... péct půl hoďky pod poklicí a pak půl hoďky pod grillem ....
-
Prosím Vás, jakou šťávu mám dát do pekáčku? Maso se vaří v tlakovém hrnci, tak nevím odkud mám vzít šťávu do pekáče. To myslíte vývar z uvařeného masa?
-
-
Prozatím jsem pekla jenom čerstvé koleno. Tak to určitě vzkouším.
+
-
-
no naaadhera....ta druha fotka....to koleno doslove spieva halleluja...+