Pikantní bůčková pomazánka

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Pomazánky 44 názorů

Suroviny

1 kg bůčku (prorostlejšího)
6 pálivých beraních rohů (čerstvých)
6 sterilovaných beraních rohů
1 sklenička paprikové pomazánky (pasty, kupuji z Kauflandu)
2 cibule (velké)
5 stroužků česneku
1/2 l černého piva
kmín
sůl
Recept si zatím oblíbilo 46 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na hrubo, česnek posekáme. Vše vložíme do pekáče, okmínujeme, dostatečně osolíme, podlijeme 1/4l piva a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C péct. Během pečení promícháváme a podléváme zbytkem piva.

  2. Asi po hodině pečení přidáme pokrájené čerstvé beraní rohy, paprikovou pastu a pečeme ještě další hodinu. Poté maso vyjmeme, vložíme spolu se sterilovanými rohy do mixéru a nahrubo, ne na kaši, rozmixujeme.

  3. Nakonec vmícháme sádlo z pekáče.

  4. Necháme vychladnout a dáme ztuhnout do lednice. Podáváme na topinkách nebo čerstvém chlebu a se sklenicí vychlazeného piva.

Poznámka

Díky Topačky za vaše rady. Tohle je výsledek a stojí rozhodně za to :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 438 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní bůčková pomazánka

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Petrct:Je pravda, že je to takové chlapské jídlo a kdyžtak ženským neříkejte, z čeho to je :-D Díky za vyzkoušení a za zprávu;-)

    Odpovědět

  • Petrct Petrct

    taky jsem si to po puštění sliny udělal , a je to fakt skvělé vzal jsem to ochutnat do práce chlapům a všem to moc chutnalo :) akorát jsem toho mněl málo.
    :-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    sindel.b:Díky:-K, tak se těším na zprávu;-)

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b

    1974andrea:dík za rychlou odpověď,vyzkouším, protože bůčku máme vždycky z domácí zabíjačky dost. Už jsem dělala z Topreceptů Játrovou paštiku, velmi dobrá,tak teď mě zaujal tvůj recept na bůčkovou,protože je právě s tou paprikou. Až vyzkouším, dám vědět. Hezký den. Blanka

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    sindel.b:Blaženko, zavařovat a uskladňovat jsem ji nezkoušela, byla hned pryč;-). Ale možná, že by to šlo. V lednici ale vydrží. Tu paprikovou pastu mají skoro všude u sterilovaných paprik, zkus Kaufland, Albert. Tady je vyfocená u tohoto receptu http://www.toprecepty.cz/recept/26288-zeleny-salat...

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b

    Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda je tahle pomazánka k okamžité spotřebě, nebo se dá zavařit? Dá se nějak nahradit papriková pasta,ani jsem to nikdy neviděla. Můžeš poradit?:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Renča:Renčo díky:-K a určitě vyzkoušej, je to velká dobrota;-)

    Odpovědět

  • Renča Renča(neregistrovaná)

    vypadá to výborně a určitě i tak chutná

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-p+26:yes:Tak tohle bude zaručeně príma pochoutka:-pa na čerstvém pečivu:-Ojůůůj:-*:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Strašně moooooc vám všem díky:-K:-8, je vidět, co Češi milujou:-D:-)):-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    zizala:Já taky hřeším jednou za uherák;-):-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    No, udělala jsi mi chutě, ale na bůček si je musím nechat zajít:-(

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Jistě chuťovka:yes:+:-p:-p

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    No to vypadá přímo famózně:-p:yes:+

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: bůčková pomazánka bučkova pomazánka recept domaci buckova pomazanka domácí bůčková pomazánka recept výborná bučková pomazánka recepty buckova pomazanka recept bůčková pomazánka bůčková pomazánka na topinky bůčková pomazánka recepty recept na buckovou pomazanku pomazánka na topinky z bůčku pomazánky bučkova domaci bučkova paštika pomazánka bůčková co bude dnes k veceri buckova pomazanka bůčková paštika recept pikantní pomazánka bučkova paštika recepty bůčková pochoutka pikantní papriková pomazánka