Nutriční hodnoty (Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 934 kJ / 1 179 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 105,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,34 g |
| Tuky | 19,70 g |
| – nasycené | 4,85 g |
| – nenasycené | 10,53 g |
| –– mononenasycené | 7,64 g |
| –– polynenasycené | 2,90 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 23,10 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 319 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 122,00 g |
| – cukry | 60,95 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřového masa ( zde plecko ) | Vepřová kýta | 500 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1/2 skleničky 1/2 skleničky pečených rajčat ( nebo sušených, naložených v oleji ) | ||
| 3 lžíce 3 lžíce balzamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 60 ml |
| 4 lžičky 4 lžičky třtinového cukru | Cukr třtinový | 48 g |
| gelový zeleninový bujon | Bujón zeleninový | |
| 250 g 250 g žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 1 1 paprikový lusk | Paprika bílá čerstvá | |
| 2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| kousek kousek sádla | Sádlo vepřové | |
| 2 lžičky 2 lžičky kari koření(např asijské ) | Kari | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |