Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šalamoun

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 6. 2009 17:53

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 420 kJ / 4 403 kcal
Bílkoviny93,72 g
Tuky44,24 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 534 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy894,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janiczka

29. 4. 2023 15:18

Vzpomínka na mládí, tentýž recept mám přepsaný od tety 35 let zpět, pod názvem "Buchta Růžena" :D miluju :)

MonikaMe MonikaMe

5. 2. 2023 15:00

Jednoduchý recept s fantastickým výsledkem :-)

alus.s

29. 4. 2022 14:55

Mám naprosto stejný recept již 3 desítky let, rum přidávám i do těsta. Buchta je vynikající, vláčná, nadýchaná <3 Peču ve vyšším plechu 36 x 25 cm při 175°C 25 min.

MajaV

5. 3. 2015 16:03

Dnes upečeno, jen místo hery jsem použila máslo. Řezy výborné, jednoduché, vláčné:yes::-p

mardosa mardosa

20. 2. 2012 15:54

stanik:tak jasný,že si to muže každý upravit podle svého......všechny varianty jsou výborný :-K

stanik

20. 2. 2012 15:37

stanik: Ano staniku na 180.

Jinak buchta je výborná, akorát jsem změnil toto: Horké ihned poléváme odebranou směsí s rumem. Nakonec posypeme kokosem,nebo strouhanými ořechy. Na: namazal jsem povrch marmeládou a polil mousse čokoládovou pěnou :-p

stanik

12. 2. 2012 12:31

Děkuji velmi pěkně ;-)
A ještě jeden hloupý dotaz, těch 45 minut to mám péct na kolik stupňů....tipuju 180 :-?

maris maris

12. 2. 2012 12:10

stanik: l hrnek je 2,5 dcl = 250 ml;-):-)

stanik

12. 2. 2012 12:02

Nazdar, jsem začátečník. Předpokládám, že HRNEK znamená klasický 3dcl hrnek, ve kterém si třeba dělám čaj.
Díky za odpověď :-8

Hella Hella (moderátorka)

16. 10. 2010 11:23

U tohoto moučníku, tak si vždycky vzpomenu na svojí kolegyni z práce, která ho před 30 lety často posílala synovi na vojnu. A vojáci se mu pak smáli, že mu máma posílá rum pasírovanej přes buchtu :-D:-D:-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

6. 5. 2010 10:13

To se mi líbí:yes::-Kdávám bod:yes::-K

jollka jollka

6. 6. 2009 08:43

:-p:-*:-)):-)):yes::yes::yes:

HankaPu HankaPu

5. 6. 2009 22:40

:yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

5. 6. 2009 19:10

Taky dělám, je rychlá a dobrá, ale u nás se jí říká "Salamanr" i když toho Šalamouna už jsem taky někde četla. Dávám bodík, buchta je fakt bezvadná:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: salamoun buchta šalamoun šalamoun recept šalamoun buchta moučník šalamoun koláč šalamoun rezy salamoun recept šalamoun moučník pro šalamouna šalamoun moučník dort šalamoun recept na šalamouna šalamoun koláč recepty šalamoun salamoun rezy recept na šalamoun šalamoun recepty dezert šalamoun šalamoun dezert šalamounova buchta

Suroviny: voda, cukr, tuk hera, kakao, prášek do pečiva, mouka polohrubá, vejce, rum, kokos

TopRecepty.cz

Šalamoun

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LgRp