Šalamoun

mardosa Kuchařka:

Moučníky , Řezy 11 názorů

511

Suroviny

1 hrnek vody
2 hrnky cukru
1 hera
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
2 hrnky polohrubé mouky
4 vejce
rum
kokos (nebo ořechy, na posypání)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vodu, cukr, tuk, kakao dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí-NEVAŘÍME!

  2. Odebereme 3/4 hrnku směsi a dolijeme ho rumem.

  3. Do zbytku směsi přidáme mouku, prášek do pečiva, vejce.

  4. Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme těsto a pečeme 45 minut.

  5. Horké ihned poléváme odebranou směsí s rumem. Nakonec posypeme kokosem,nebo strouhanými ořechy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šalamoun

  • MajaV MajaV

    Dnes upečeno, jen místo hery jsem použila máslo. Řezy výborné, jednoduché, vláčné:yes::-p

    Odpovědět

  • mardosa mardosa(autorka receptu)

    stanik:tak jasný,že si to muže každý upravit podle svého......všechny varianty jsou výborný :-K

    Odpovědět

  • stanik stanik(neregistrovaný)

    stanik: Ano staniku na 180.

    Jinak buchta je výborná, akorát jsem změnil toto: Horké ihned poléváme odebranou směsí s rumem. Nakonec posypeme kokosem,nebo strouhanými ořechy. Na: namazal jsem povrch marmeládou a polil mousse čokoládovou pěnou :-p

    Odpovědět

  • stanik stanik(neregistrovaný)

    Děkuji velmi pěkně ;-)
    A ještě jeden hloupý dotaz, těch 45 minut to mám péct na kolik stupňů....tipuju 180 :-?

    Odpovědět

  • maris maris

    stanik: l hrnek je 2,5 dcl = 250 ml;-):-)

    Odpovědět

  • stanik stanik(neregistrovaný)

    Nazdar, jsem začátečník. Předpokládám, že HRNEK znamená klasický 3dcl hrnek, ve kterém si třeba dělám čaj.
    Díky za odpověď :-8

    Odpovědět

  • Hella Hella

    U tohoto moučníku, tak si vždycky vzpomenu na svojí kolegyni z práce, která ho před 30 lety často posílala synovi na vojnu. A vojáci se mu pak smáli, že mu máma posílá rum pasírovanej přes buchtu :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    To se mi líbí:yes::-Kdávám bod:yes::-K

    Odpovědět

  • jollka jollka

  • HankaPu HankaPu

  • Bibinka Bibinka

    Taky dělám, je rychlá a dobrá, ale u nás se jí říká "Salamanr" i když toho Šalamouna už jsem taky někde četla. Dávám bodík, buchta je fakt bezvadná:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo