Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šalamoun

Hodnocení receptu je 4,6 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mardosa mardosa

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 420 kJ /
4 403 kcal
Bílkoviny93,72 g
Tuky44,24 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 534 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy894,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu, cukr, tuk, kakao dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí-NEVAŘÍME! Krok 2: Odebereme 3/4 hrnku směsi a dolijeme ho rumem. Krok 3: Do zbytku směsi přidáme mouku, prášek do pečiva, vejce. Krok 4: Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme těsto a pečeme 45 minut. Krok 5: Horké ihned poléváme odebranou směsí s rumem. Nakonec posypeme kokosem,nebo strouhanými ořechy.

Zveřejněno 5. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šalamoun

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LgRp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šalamoun

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LgRp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Vzpomínka na mládí, tentýž recept mám přepsaný od tety 35 let zpět, pod názvem "Buchta Růžena" :D miluju :)

Jednoduchý recept s fantastickým výsledkem :-)

Mám naprosto stejný recept již 3 desítky let, rum přidávám i do těsta. Buchta je vynikající, vláčná, nadýchaná <3 Peču ve vyšším plechu 36 x 25 cm při 175°C 25 min.

Dnes upečeno, jen místo hery jsem použila máslo. Řezy výborné, jednoduché, vláčné:yes::-p

stanik:tak jasný,že si to muže každý upravit podle svého......všechny varianty jsou výborný :-K

stanik: Ano staniku na 180.

Jinak buchta je výborná, akorát jsem změnil toto: Horké ihned poléváme odebranou směsí s rumem. Nakonec posypeme kokosem,nebo strouhanými ořechy. Na: namazal jsem povrch marmeládou a polil mousse čokoládovou pěnou :-p

Děkuji velmi pěkně ;-)
A ještě jeden hloupý dotaz, těch 45 minut to mám péct na kolik stupňů....tipuju 180 :-?

stanik: l hrnek je 2,5 dcl = 250 ml;-):-)

Nazdar, jsem začátečník. Předpokládám, že HRNEK znamená klasický 3dcl hrnek, ve kterém si třeba dělám čaj.
Díky za odpověď :-8

U tohoto moučníku, tak si vždycky vzpomenu na svojí kolegyni z práce, která ho před 30 lety často posílala synovi na vojnu. A vojáci se mu pak smáli, že mu máma posílá rum pasírovanej přes buchtu :-D:-D:-D

To se mi líbí:yes::-Kdávám bod:yes::-K

:-p:-*:-)):-)):yes::yes::yes:

:yes::yes::yes:

Taky dělám, je rychlá a dobrá, ale u nás se jí říká "Salamanr" i když toho Šalamouna už jsem taky někde četla. Dávám bodík, buchta je fakt bezvadná:yes:

Tématické fráze:
salamoun, buchta šalamoun, šalamoun recept, šalamoun buchta, moučník šalamoun, koláč šalamoun, rezy salamoun, recept šalamoun, moučník pro šalamouna, šalamoun moučník, dort šalamoun, recept na šalamouna, šalamoun koláč, recepty šalamoun, salamoun rezy, recept na šalamoun, šalamoun recepty, dezert šalamoun, šalamoun dezert, šalamounova buchta

Suroviny:
voda, cukr, tuk hera, kakao, prášek do pečiva, mouka polohrubá, vejce, rum, kokos

Přidat fotografie receptu