Šalamoun

mardosa Kuchařka:

Moučníky , Řezy 11 názorů

511

Suroviny

1 hrnek vody
2 hrnky cukru
1 hera
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
2 hrnky polohrubé mouky
4 vejce
rum
kokos (nebo ořechy, na posypání)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vodu, cukr, tuk, kakao dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí-NEVAŘÍME!

  2. Odebereme 3/4 hrnku směsi a dolijeme ho rumem.

  3. Do zbytku směsi přidáme mouku, prášek do pečiva, vejce.

  4. Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme těsto a pečeme 45 minut.

  5. Horké ihned poléváme odebranou směsí s rumem. Nakonec posypeme kokosem,nebo strouhanými ořechy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šalamoun

  • MajaV MajaV

    Dnes upečeno, jen místo hery jsem použila máslo. Řezy výborné, jednoduché, vláčné:yes::-p

    Odpovědět

  • mardosa mardosa(autorka receptu)

    stanik:tak jasný,že si to muže každý upravit podle svého......všechny varianty jsou výborný :-K

    Odpovědět

  • stanik stanik(neregistrovaný)

    stanik: Ano staniku na 180.

    Jinak buchta je výborná, akorát jsem změnil toto: Horké ihned poléváme odebranou směsí s rumem. Nakonec posypeme kokosem,nebo strouhanými ořechy. Na: namazal jsem povrch marmeládou a polil mousse čokoládovou pěnou :-p

    Odpovědět

  • stanik stanik(neregistrovaný)

    Děkuji velmi pěkně ;-)
    A ještě jeden hloupý dotaz, těch 45 minut to mám péct na kolik stupňů....tipuju 180 :-?

    Odpovědět

  • maris maris

    stanik: l hrnek je 2,5 dcl = 250 ml;-):-)

    Odpovědět

  • stanik stanik(neregistrovaný)

    Nazdar, jsem začátečník. Předpokládám, že HRNEK znamená klasický 3dcl hrnek, ve kterém si třeba dělám čaj.
    Díky za odpověď :-8

    Odpovědět

  • Hella Hella

    U tohoto moučníku, tak si vždycky vzpomenu na svojí kolegyni z práce, která ho před 30 lety často posílala synovi na vojnu. A vojáci se mu pak smáli, že mu máma posílá rum pasírovanej přes buchtu :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    To se mi líbí:yes::-Kdávám bod:yes::-K

    Odpovědět

  • jollka jollka

  • HankaPu HankaPu

  • Bibinka Bibinka

    Taky dělám, je rychlá a dobrá, ale u nás se jí říká "Salamanr" i když toho Šalamouna už jsem taky někde četla. Dávám bodík, buchta je fakt bezvadná:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: salamoun šalamoun recept buchta šalamoun šalamoun buchta moučník šalamoun koláč šalamoun recept šalamoun rezy salamoun moučník pro šalamouna šalamoun moučník recept na šalamouna dort šalamoun recepty šalamoun šalamoun koláč salamoun rezy šalamoun recepty šalamoun dezert dezert šalamoun šalamoun dort jablečno tvarohová buchta

Zapomněl/a jsem heslo