Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Řecká kuchyně - Kolokythósoupa (dýňová polévka) český videorecept)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 981 kJ /
3 341 kcal
Bílkoviny149,78 g
– z toho živočišné bílkoviny136,36 g
– z toho rostlinné bílkoviny13,41 g
Tuky203,79 g
– nasycené128,77 g
– nenasycené74,26 g
–– mononenasycené19,17 g
–– polynenasycené55,09 g
––– omega 30,00 g
Vláknina40,66 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 36,87 g
Sůl98,91 g
Sacharidy209,91 g
– cukry27,90 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg očištěné dýně Dýně čerstvá 1000 g
1 litr 1 litr bujónu nebo vývaru (jakéhokoli) Bujón hovězí 1000 g
1 1 nakrájený pórek Pórek čerstvý
1 1 velká cibule nakrájená nadrobno Cibule čerstvá 70 g
řecký jogurt cca 1 šálek šálek Jogurt řecký 5%
olivový olej Olej olivový
1 lžička 1 lžička soli Sůl mořská 8 g
1 lžička 1 lžička bílého pepře Pepř bílý 5 g
1 lžička 1 lžička mletého koriandru Koriandr list sušený 5 g
1/4 lžičky 1/4 lžičky mleté skořice Skořice ceylonská mletá 1.25 g
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého nového koření Nové koření mleté 1.25 g
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého hřebíčku Hřebíček 1.25 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.