Nutriční hodnoty (Řecká kuchyně - Kolokythósoupa (dýňová polévka) český videorecept)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 981 kJ / 3 341 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 149,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 136,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,41 g |
| Tuky | 203,79 g |
| – nasycené | 128,77 g |
| – nenasycené | 74,26 g |
| –– mononenasycené | 19,17 g |
| –– polynenasycené | 55,09 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 40,66 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 36,87 g |
| Sůl | 98,91 g |
| Sacharidy | 209,91 g |
| – cukry | 27,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg očištěné dýně | Dýně čerstvá | 1000 g |
| 1 litr 1 litr bujónu nebo vývaru (jakéhokoli) | Bujón hovězí | 1000 g |
| 1 1 nakrájený pórek | Pórek čerstvý | |
| 1 1 velká cibule nakrájená nadrobno | Cibule čerstvá | 70 g |
| řecký jogurt cca 1 šálek šálek | Jogurt řecký 5% | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 lžička 1 lžička bílého pepře | Pepř bílý | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého koriandru | Koriandr list sušený | 5 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 1.25 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého nového koření | Nové koření mleté | 1.25 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého hřebíčku | Hřebíček | 1.25 g |