Nutriční hodnoty (Řecká kuchyně - Kolokythósoupa (dýňová polévka) český videorecept)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 981 kJ / 3 341 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 149,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 136,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,41 g |
Tuky | 203,79 g |
– nasycené | 128,77 g |
– nenasycené | 74,26 g |
–– mononenasycené | 19,17 g |
–– polynenasycené | 55,09 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 40,66 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 36,87 g |
Sůl | 98,91 g |
Sacharidy | 209,91 g |
– cukry | 27,90 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg očištěné dýně | Dýně čerstvá | 1000 g |
1 litr 1 litr bujónu nebo vývaru (jakéhokoli) | Bujón hovězí | 1000 g |
1 1 nakrájený pórek | Pórek čerstvý | |
1 1 velká cibule nakrájená nadrobno | Cibule čerstvá | 70 g |
řecký jogurt cca 1 šálek šálek | Jogurt řecký 5% | |
olivový olej | Olej olivový | |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
1 lžička 1 lžička bílého pepře | Pepř bílý | 5 g |
1 lžička 1 lžička mletého koriandru | Koriandr list sušený | 5 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 1.25 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého nového koření | Nové koření mleté | 1.25 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého hřebíčku | Hřebíček | 1.25 g |