Nutriční hodnoty (Telecí v rajčatové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 681 kJ / 880 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 146,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 145,53 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 28,22 g |
| – nasycené | 9,75 g |
| – nenasycené | 12,92 g |
| –– mononenasycené | 9,29 g |
| –– polynenasycené | 3,63 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 841 mg |
| Sodík | 1,34 g |
| Sůl | 3,07 g |
| Sacharidy | 9,03 g |
| – cukry | 4,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g telecí kýty | Telecí kýta | 500 g |
| 1/2 plechovky 1/2 plechovky sekaných rajčat | Rajče červené sterilované | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 g 100 g šunky nakrájené na nudličky | Šunka vepřová vařená | 100 g |
| 1 1 polévková lžíce černé olivy nakrájené na kolečka ( cca 1 PL) | Olivy čerstvé zralé | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| máslo | Máslo kravské | |
| olej | Olej řepkový | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 400 ml 400 ml vývar | Vývar hovězí | 400 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |