Nutriční hodnoty (Kuře tandoori se šafránem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 414 kJ / 338 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,61 g |
| Tuky | 26,98 g |
| – nasycené | 15,32 g |
| – nenasycené | 9,79 g |
| –– mononenasycené | 8,58 g |
| –– polynenasycené | 1,20 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 7,19 g |
| Cholesterol | 65 mg |
| Sodík | 9,81 g |
| Sůl | 24,50 g |
| Sacharidy | 17,81 g |
| – cukry | 2,67 g |
| ––– laktóza | 0,03 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 celé kuře bez kůže (oprané ve vodě s octem) | Kuře | |
| 1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |
| 1/2 šálku 1/2 šálku řeckého jogurtu | Jogurt řecký 5% | |
| 1 lžička 1 lžička česnekové pasty | Česnek čerstvý | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička zázvorové pasty | Pasta zázvorová | 5 g |
| 5 lžiček 5 lžiček ghee (nebo oleje) | Ghí | 25 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky červeného jedlého barviva (nebo mleté papriky či řepného prášku) | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| 1 lžička 1 lžička mletého koriandru | Koriandr list sušený | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého římského kmínu | Římský kmín mletý | 7 g |
| červené chilli (podle chuti) | Chilli paprička sušená | |
| 1 špetka 1 špetka šafránu | Šafrán sušený | |
| 3 lžičky 3 lžičky soli | Sůl mořská | 24 g |