Dobré pečené krkovičkové plátky

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 70 minut 5 porcí Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

1 kg krkovice (může být i s kostí)
3 cibule (větší)
3 stroužky česneku
1 pórek (menší)
1 lžička kmínu
1 lžička rozmarýnu
1/2 lžičky tymiánu
1 lžíce mouky
vývar
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krčkovičku si vykostíme, nakrájíme na větší řízky, ty rozpůlíme na plátky, mírně je pomačkáme kloubama na ruce.

  2. Potom je osolíme, dáme do hrnce, nebo pekáče, posypeme rozmarýnem, tymiánem a kmínem, zalijeme trochou vody a dáme péct přikryté.

  3. Po půl hodině pekáč vyndáme a posypeme cibulemi, pórkem nakrájenými na měsíčky a česnekem nakrájeným na plátky, zalijeme vývarem (může být masox) a dáme znovu péct stále přikryté.

  4. Po další půlhodině si rozmícháme mouku v malém množství vody a zahustíme šťávu, dosolíme, můžeme přidat vodu, abychom měli šťávy dost a dáme na 15 minut do trouby odkryté, aby se udělala zlatá barva.

Poznámka

Další improvizace. Podávala jsem s bramborovým knedlíkem, ale mohl by být i houskový, nebo brambory i rýže. Kombinace byla velmi dobrá a krásně zahuštěná tou cibulí a pórkem. Použila jsem k pečení i ty kosti, které jsem rozdělila a byla silnější šťáva.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 342 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dobré pečené krkovičkové plátky

Tématické fráze: krkovice v troubě recepty krkovice bez kosti pečený krkovice veprova pecene bez kosti platky recept plátky krkovice v troubě vepřová pečeně bez kosti plátky recepty pecene platky veprova pecene s kosti platky krkovice plátky v troubě jak dlouho se peče krkovice pečena krkovice platky krkovice pečený krkovička krkovice plátky recepty vepřová pečeně bez kosti plátky pecena krkovice se spenatem krkovice recepty bez kosti plátky pečená krkovice v troubě plátky z krkovice v troubě krkovice se špenátem

Zapomněl/a jsem heslo