Nutriční hodnoty (Hokkaido-zeleninový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 329 kJ / 557 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,96 g |
| Tuky | 16,38 g |
| – nasycené | 3,76 g |
| – nenasycené | 11,85 g |
| –– mononenasycené | 7,42 g |
| –– polynenasycené | 4,42 g |
| ––– omega 3 | 1,07 g |
| Vláknina | 34,22 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 82 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 76,17 g |
| – cukry | 21,25 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g dýně | Dýně čerstvá | 50 g |
| 150 g 150 g dýně (slupka a dužina se semínky) - dohromady cca 200 g | Dýně čerstvá | 150 g |
| 50 g 50 g pórku | Pórek čerstvý | 50 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 větší rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1 plátek 1 plátek celeru cca 2 cm široký | Celer bulva čerstvá | |
| 2 2 a více stroužků česneku - jak kdo má rád | Česnek čerstvý | 140 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| plátek plátek másla | Máslo kravské | |
| 500 ml 500 ml libovolného vývaru nebo vody | Vývar hovězí | 500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř na dochucení | Pepř černý mletý | |
| pokud máme můžeme přidat pár stonků stonků libečku na vyvaření | Libeček čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek | Petržel nať čerstvá | 30 g |