Pravý marcipán

Hella Kuchařka:

Moučníky , Ostatní 35 názorů

521

Suroviny

120 g mandlí
120 g moučkového cukru
1 bílek (není nutné)
5 kapek tresti hořká mandle (není nutné)
lžička studené vody
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mandle spaříme, oloupeme, trochu osušíme a nastrouháme. Nastrouhané ještě umixujeme, aby byly opravdu jemné. Spojíme s cukrem a trestí rozmíchanou v troše vody, případně s bílkem.

  2. Vytvarujeme těsto, které buď použijeme přímo na různé tvary, nebo jím zdobíme dorty, pečivo atd. Můžeme libovolně přibarvit.

  3. Myšky: ouška tvoříme z půlených mandlí a ocásek z provázku přilepíme čokoládou.

    Ježci: půlku ježka ponoříme do čokolády a obalíme se strouhané čokoládě nebo čokoládové rýži.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 398 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pravý marcipán

  • magdalenka magdalenka

    Na čierno som farbila rozdrveným živočíšnym uhlím...:-))

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Kiki: někde, již nevím kde, jsem si opsala následující:
    Barvení marcipánu:
    Na obarvení 100 g marcipánu lze použít:
    :-p na tmavě hnědou - 1 zarovnanou kávovou lžičku kakaa
    :-O na žluto - kurkumu
    ;-) na zeleno (růžovo)- 1-2 balíčky zeleného (červeného) Cukrárenského želé Dr.Oetker - použijeme přímo prášek, želé podle návodu NEpřipravujeme.
    Nezkoušela jsem to !!!

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    tereza: Můžeš použít ořechy, akorát už to nebude marcipán ;-)a také to bude mít hnědou barvu a těžko to obarvíš. Ale můžeš to pak využít zase i jinak např. http://www.toprecepty.cz/recept/2675-orechove-korn...

    Odpovědět

  • tereza tereza(neregistrovaná)

    muzeme misto mandli dat orechy???:-?www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • tereza tereza(neregistrovaná)

    konecne neaky marcipan bez susenyho mleka :yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Kiki: S barvivy je potíž. Buď si můžeš koupit v drogerii sáčkovou barvu - obr. např. u http://www.toprecepty.cz/recept/6542-marcipan-z-ma..., nebo každý obchod s cukrářskými potřebami nabízí gelové barvy, které jsou podstatně dražší. Každá potravinářská barva ale je v marcipánu cítit. Proto je nutné jí dávat co nejméně, řádným zpracováním se hmota vždy dobře probarví. Vždy si jí rozdělávej jen v kapce vody a postupně hmotu přidávej.

    Odpovědět

  • Kiki Kiki(neregistrovaný)

    Ahoj, tenhle marcipán už jsem zkoušela, problém je však v tom, ža když jsem ho chtěla obarvit tak měl divnou chuť, jako by nakyslou, poradíte mi jaká barviva bych měla používat a kde se dají koupit? Jinak marcipán bez těch barviv je výbronej, :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-D:-K;-):-):-):-K:-K:-K;-);-);-)

    Odpovědět

  • Ester Ester(neregistrovaný)

    Váš recept využiji ...... :-):yes:;-)

    Odpovědět

  • Vlasta Vlasta (neregistrovaný)

    Salmonelka byla nalezená i v bílém pepři.:-S

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Dasa: stačí voda, když to budou figurky, tak se to nebude trhat.

    Odpovědět

  • Dasa Dasa(neregistrovaná)

    Jsem bohuzel alergicka na vejce, co mam misto tech bilku dat? Mam pridat vodu a treba susene mleko?

    Odpovědět

  • bla bla bla bla bla bla(neregistrovaná)

    je mozne z bilku dostat salmonelu:-?

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    sona: Je opravdu těžké odpovědět. Jednak proto, že záleží velmi na zručnosti (lehce se trhá) a jednak proto, že jsem takový dort nepotahovala. Já s ním potahovala jen http://www.toprecepty.cz/recept/3870-dort-pro-babi... a to byl rozměr plechu asi 35x30. A to i po stranách a dělala jsem marcipán z 200 g mandlí. Tak by se dalo říci, že vám by 150 g mandlí mělo stačit. Ale jak už jsem psala nejvíc záleží na vyválení. Tento marcipán se běžně k potahování nepoužívá, jednodušeji se pracuje např. s http://www.toprecepty.cz/recept/2676-marcipan-ze-s....

    Odpovědět

  • sona sona(neregistrovaná)

    Dobry den, chtela jsem se zeptat, jakou davku marcipanu mam pouzit, kdyz budu chtit pokryt dort o prumeru cca 30 cm?

    Odpovědět

  • sendy sendy(neregistrovaný)

    Hella:
    Nemáte zkušenost s vyvalováním mezi dvěmi mikrotenovými foliemi? Prý se spodní sloupává při pokládání na dort a druhá pak po položení.
    :-?

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: marcipán recept marcipan recept na marcipan jak se dela marcipan marcipan z mandli domácí marcipán z mandlí jak udělat marcipán recept marcipán domácí marcipán recepty marcipán marcipán z mandlí recept recept na mandlový marcipán pravý marcipán na dort jak vyválet marcipán mandlový marcipán recept recept marcipán z mandlí recepty na marcipan recept na domácí cukrářský marcipán řidký marcipán mandlový marcipán

Zapomněl/a jsem heslo