Nutriční hodnoty (Česká kuchyně - Vločková kaše videorecept)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 936 kJ / 1 658 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,00 g |
| Tuky | 44,75 g |
| – nasycené | 20,25 g |
| – nenasycené | 21,50 g |
| –– mononenasycené | 14,25 g |
| –– polynenasycené | 7,25 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 26,50 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 378 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 242,75 g |
| – cukry | 77,75 g |
| ––– laktóza | 35,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek jemných ovesných vloček | Vločky ovesné | 250 g |
| 3 hrnky 3 hrnky plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 750 ml |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce cukru (dle chuti) | Cukr bílý | 37.5 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| pár kapek kapek vanilkového extraktu (nebo vanilkový cukr) | Aroma vanilkové |