Nutriční hodnoty (Mediterranean burger s kuřecím steakem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 220 kJ / 531 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 37,64 g |
| – nasycené | 10,51 g |
| – nenasycené | 26,43 g |
| –– mononenasycené | 22,82 g |
| –– polynenasycené | 3,61 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 119 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,69 g |
| Sacharidy | 7,11 g |
| – cukry | 4,95 g |
| ––– laktóza | 0,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 hamburgerové housky | Houska pšeničná | |
| 120-150 g 120-150 g kuřecích prsních řízků | Kuře prso | 135 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 27.5 ml |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g balkánského sýru | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 50 g |
| 1 1 hrst lístků rukoly | Rukola čerstvá | |
| 1 1 střední rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sladká mletá paprika | Paprika červená sušená | |
| 1 špetka 1 špetka sušené bazalky | Bazalka sušená | |
| máslo na vymazání pekáčku | Máslo kravské |