Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bratislavské rohlíčky a vánoční záviny z jednoho těsta)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie37 480 kJ /
8 958 kcal
Bílkoviny183,93 g
– z toho živočišné bílkoviny16,53 g
– z toho rostlinné bílkoviny167,40 g
Tuky404,76 g
– nasycené105,72 g
– nenasycené252,08 g
–– mononenasycené63,96 g
–– polynenasycené188,12 g
––– omega 330,50 g
Vláknina58,10 g
Cholesterol 654 mg
Sodík 224 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy1 115,81 g
– cukry346,19 g
––– laktóza11,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1000 g 1000 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 1000 g
200 ml 200 ml vlažného mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
150 g 150 g másla Máslo kravské 150 g
200 g 200 g sádla Sádlo vepřové 200 g
80 g 80 g cukru krupice Cukr bílý 80 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli Sůl mořská 4 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
20 g 20 g čerstvého droždí Droždí pekařské lisované 20 g
175 ml 175 ml vody Voda 175 ml
400 g 400 g mletých ořechů Vlašské ořechy mleté 400 g
200 g 200 g cukru krystalu Cukr bílý 200 g
1 lžíce 1 lžíce dobrého medu Med nepasterovaný 36 g
citronová kůra dle chuti (asi ze 3/4 citronu) Citronová kúra čerstvá
1 lžička 1 lžička mleté skořice Skořice ceylonská mletá 5 g
3 lžičky 3 lžičky povidel (jen do makové náplně) Povidla 15 g
1 1 vejce na potření Vejce slepičí 70 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.