Nutriční hodnoty (Závin ze šlehačkového těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 13 180 kJ / 3 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,16 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 61,70 g |
Tuky | 88,76 g |
– nasycené | 46,83 g |
– nenasycené | 32,41 g |
–– mononenasycené | 22,74 g |
–– polynenasycené | 9,67 g |
––– omega 3 | 1,44 g |
Vláknina | 42,30 g |
Cholesterol | 718 mg |
Sodík | 759 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 482,80 g |
– cukry | 129,00 g |
––– laktóza | 6,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání 31% | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
7 7 jablek | Jablko čerstvé | 1050 g |
cukr krupice | Cukr bílý | |
mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
oříšek oříšek másla | Máslo kravské | |
rum na potření | Rum |