Nutriční hodnoty (Těstoviny s pikantní klobásou a jemnou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 278 kJ / 1 023 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,47 g |
| Tuky | 93,18 g |
| – nasycené | 55,73 g |
| – nenasycené | 30,45 g |
| –– mononenasycené | 27,31 g |
| –– polynenasycené | 3,14 g |
| ––– omega 3 | 0,94 g |
| Vláknina | 4,03 g |
| Cholesterol | 395 mg |
| Sodík | 611 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 18,19 g |
| – cukry | 9,34 g |
| ––– laktóza | 7,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší kvalitní pikantní papriková klobása (200 g) | Klobása | |
| kousek kousek červené feferonky (podle chuti) | Chilli paprička čerstvá | |
| čerstvý rozmarýn | Rozmarýn čerstvý | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 150 g 150 g mascarpone | Mascarpone | 150 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 PL 2 PL smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| šťáva z 1/2 šťáva z 1/2 malého citronu | Citrón čerstvý | 45 g |
| 2 PL 2 PL parmazánu | Parmezán | 30 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |